Tennisstjernen, som er født og oppvokst i Skottland, sa klart i fra om sitt standpunkt på Twitter på valgdagen.

«Huge day for Scotland today! no campaign negativity last few days totally swayed my view on it. excited to see the outcome. lets do this»

I denne meldingen legger han ikke skjul på at han støttet skotsk løsrivelse. Andy Murray som har vunnet OL-gull for Storbritannia, vil heller spille tennis for Skottland i fremtiden.

Politietterforskning

Etterpå kom det sterke motreaksjoner og i noen tilfeller var utfallene både hatske og usaklige. Politiet i Skottland har startet etterforskning på bakgrunn av de hatske meldingene som er sendt i hans retning etter at han så tydlig tok et standpunkt.

Nå beklager Andy Murray formen han brukte.

— Måten jeg ordla meg og måten det ble sendt på var ikke helt meg. Jeg gjør vanligvis ikke slike ting. Så jeg var litt skuffet over det, sier Andy Murray ifølge BBC.

Rett til et standpunkt

Noe han ikke beklager derimot, er at han gjorde sitt standpunkt kjent.

— Det er noe jeg mener alle har en rett til å gjøre, sier Murray.

Andy Murray har lenge nektet å stå frem offentlig med sitt standpunkt. Men i tiden foran valget gjorde han det helt klart at han ville stemme for løsrivelse for Skottland.

På taperlaget

Denne gangen var Andy Murray en taper. Nei-siden vant folkeavstemningen. 55,3 prosent sa nei til løsrivelse fra unionen. Det vil ikke ha noe å si for Andy Murrays vilje til å spille for Union Jack i fremtiden.

Murray forteller BBC at han ikke vil ha noen problemer med å konkurrere for Storbritannia i fremtiden og at han mener at unionen er sterkere etter avstemningen. Han er nå mest interessert i å prestere på tennisbanen.

Her er twittermeldingen som skapte sterke reaksjoner: