Hardtrening må til. I høyden litt mer forsiktig enn ellers. Her på løpetur. Med Nicklas Dyrhaug foran seg. Foto: METTE BUGGE
På breen i 3000 meter høyde. Martin Johnsrud Sundby er i sitt ess. Foto: METTE BUGGE

VAL SENALES (Aftenposten): Lungebetennelsen som ødela mesterskapet for ham, gjorde at han karakteriserer hele mesterskapet som fiasko. Det til tross for at han fikk med seg sølv fra 15-kilometeren før han måtte reise hjem.

Hvis han ikke hadde hatt dem der hjemme, samboer og et lite barn, ville han ikke kommet så fort over det som skjedde.

— Der og da fant jeg ut at jeg bare måtte komme meg videre og se mot neste store oppgave, OL i Sotsji. Jeg brukte en dag på å bli kvitt det som skjedde i Italia. Det var ekstremt lett å finne ny motivasjon da jeg kom hjem. Jeg hadde bare en rask depresjon.

For familiefaren var det bare å mane frem godfølelsen fra VM i Oslo på hjemmebane, der det ble stafett-gull og bronse på 15 kilometer.

På opptur

Allrounderen er på høydeopphold med resten av landslaget i Italia nå. Han smiler, er fornøyd og føler at alt stemmer.

Han er den som er mest ettertraktet når pressen er på besøk, og han gir av seg selv i intervjuene.

Røa-løperen forteller om den eksplosive treningen han har hatt den siste tiden, med bror Sondre som faglig veileder.

— Han er personlig trener og har mye fagkunnskap om eksplosivitet, sier 29-åringen.

Johnsrud Sundby satte seg som mål at han skal bli raskere i avslutningene.

— Mange har sagt at jeg har den kapasiteten som skal til for å hevde meg. Det jeg har prøvd nå er å finne ut hvordan jeg skal vinne skirenn. Jeg ønsker å avgjøre konkurranser til min fordel.

Tror på godt OL

Hvis de andre er mye stivere enn meg, kan jeg ha mulighetene til å gå først over mål. Men jeg blir aldri en kjemperask type.

Johnsrud Sundby er på gulljakt i Sotsji.

— Foreløpig tenker jeg ikke OL, men 15 kilometer ville vært det gjeveste å vinne. Fordi den går i klassisk, har jeg puttet inn mer klassisk fokus, sier ettbarnsfaren.

Han har det godt med trener Trond Nystad og alle lagkameratene. Han føler seg pigg og fin og håper inderlig at han unngår sykdom denne gangen.

I OL skal det bli mye å glede seg over, tror han.