Etter mye frem og tilbake ser det ut til at Cecilia Brækhus og andre boksere får konkurrere på norsk jord. Onsdag ettermiddag skriver TV 2 at Brækhus skal bokse på hjemmebane for første gang 1. oktober.

34-åringen har innkalt til en pressekonferanse klokka 17, og der skal dette etter det TV 2 kjenner til bli bekreftet en kamp på norsk jord.

Ifølge NTB vil kampen være en del av arrangementet Arctic Rumble, som skal være i Oslo Spektrum.

NRK skriver at Antidoping Norge, Norges Idrettsforbund og Team Brækhus har kommet til enighet.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland skal også være til stede på onsdagens pressekonferanse. Forrige uke bekreftet Høyre-politikeren at de gikk inn for å endre knockoutforskriften.

Den såkalte knockoutforskriften gjør det svært vanskelig å arrangere stevner på tradisjonelt vis i Norge. Forslaget fra departementet gikk på å endre karantenebestemmelsene og øke kamplengde og aldersgrense.

Proffboksing har vært forbudt i Norge siden 1981, men den nevnte forskriften ble opphevet i 2014. For bare fire måneder siden virket det som om det var en gedigen isfront mellom Brækhus og Norges Idrettsforbund.

Idrettsforbundet brukte svært negative ord om den første søknaden fra Brækhus-siden om å få bokse i Norge. Idrettsforbundet mente at antidopingarbeidet ikke var godt nok tatt vare på i søknaden. I slutten av april sendte 34-åringen inn en ny søknad.

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes: