– Jeg var på et mørkt sted etter parti åtte, sier Magnus Carlsen til NRK.

Alle som har fulgt med på sjakkgeniets VM-kamp mot russiske Sergej Karjakin, har kunne se at alt ikke har vært som det skulle være.

– Vanskeligste VM jeg har spilt

Men etter finalepartiene onsdag kveld norsk tid, kunne nordmannen strekke hendene i været. Han er verdensmester for tredje gang, men da finaleserien sto på som verst, var ikke Carlsen like overbevist om at han kom til å vinne.

Til NRK forteller han om hvordan han opplevde tiden etter at Karjakin stakk av med seieren i det åttende partiet.

– Dette er det soleklart vanskeligste verdensmesterskapet jeg har spilt.Tvangstankene meldte seg. Før parti åtte var jeg alltid sikker på at dette skulle gå, men etter det tapet ble jeg veldig usikker. Det var vanskelig å fortelle seg selv at det skulle gå bra, sier Carlsen til kanalen.

– Handler om å få sjakken ut av hodet

Den kvelden gikk Carlsen ut sammen med støtteapparatet sitt. De gikk ut og spiste, før de dro tilbake på hotellet. Der ble en mentalt sliten Carlsen sittende oppe til langt på natt, sammen med blant andre søster Ellen Carlsen, pappa Henrik og manager Espen Agdestein.

Der gjorde man alt annet enn å snakke om sjakk.

– Jeg tror det handler om å få sjakken ut av hodet. Selv Magnus greier ikke tenke på sjakk når vi sitter og spiller og koser oss og snakker om fotballspillere og basketstatistikk, sier kokk Magnus Forsell til NRK.

Etter seieren var Carlsen atskillig mer fornøyd. Nå venter VM i hurtigsjakk og lynsjakk i Qatar i romjulen, både for Carlsen og for NRK. Carlsen er regjerende mester i hurtigsjakk, men havnet på sjetteplass i lynsjakk.