CHELSEA-WEST BROMWICH 2-0 / MANCHESTER CITY-SWANSEA 2-1 / EVERTON-WEST HAM 2-1 / NEWCASTLE-QPR 1-0

De to siste ukene har de fleste Chelsea-stjernene vært spredt rundt i verden, på oppdrag for deres respektive landslag.

Det var lite merkbart lørdag, da Chelseas koordinerte og velsmurte angrepsmaskineri sikret en komfortabel 2-0-seier over West Bromwich.

— Jeg husker ikke å ha sett fotball av den dimensjonen mange ganger, sier Chelsea-manager José Mourinho ifølge BBC.

— Vi gjorde banen veldig bred, og skapte rom i sentrale områder, og resultatet burde vært bedre enn 2-0, fortsetter han.

Allerede etter en halvtime var mye av konkurransepreget allerede utslettet på Stamford Bridge. West Bromwich lå under 0-2 etter scoringer fra Chelseas Diego Costa og Eden Hazard. I tillegg hadde gjestene mistet Claudio Yacob til et rødt kort.

Andre omgangen skulle nærmest bli en transportetappe frem mot endestasjonen, nemlig en syv poengs luke for Chelsea på toppen av Premier League-tabellen.

Mourinho var svært fonøyd med prestasjonen til målscorer Diego Costa, som fikk hvile i landslagspausen, etter skadeproblemer denne sesongen.

— Det er lett å se forskjellen ved ham nå, for han kan løpe, spurte, og gå inn i hver duell, sier Mourinho.

Omdiskutert rødt kort

Chelsea sto med ni seire og to uavgjort etter Premier League-sesongens første 11 runder, tall som har fått fotballkjennere til å spekulere om hvorvidt José Mourinhos menn kan kopiere Arsenals bedrift fra 2003-04, og gå hele sesongen ubeseiret.

Diego Costa jubler her for sitt 11. seriemål for sesongen. Det kom etter 11 minutter av kampen mot West Bromwich. Foto: DIGITALSPORT

Åpningen på kampen vil ikke gjøre annet enn å forsterke de spekulasjonene. Chelsea var nådeløse, og kampen var i praksis over etter en halvtime.Da fikk West Bromwich' Yacob rødt kort av dommer Lee Mason — avgjørelsen ble en heftig debatt på sosiale medier. På én side var det røde kortet strengt - fordi Yacob traff ballen og knottene var vendt ned mot gresset. På en annen side minnet farten Yacob kom inn i taklingen med om farlig spill.

Utvisningen gjorde bortekampen til en nærmest umulig oppgave for West Bromwich. Gjestene hadde nemlig allerede sluppet inn to mål.

«Superb» første omgang

Det første målet kom fra Chelsea-toppscorer Diego Costa, allerede etter ti minutter, etter en pasning fra Oscar. Det andre kom et snaut kvarter senere, da Eden Hazards nydelige førstetouch inne i boksen ga belgieren muligheten til å doble ledelsen.

Det kunne blitt mange flere mål før pause. Blant andre Cesc Fábregas og Nemanja Matic vartet opp med glitrende gjennombruddspasninger. TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund stemplet Chelseas første omgang som «superb», mens ekspert Petter Myhre mente West Bromwich kun burde konsentrere seg om å begrense nederlaget etter hvilen.

Nettopp det skulle West Bromwich klare. Chelsea tok foten av gasspedalen etter hvilen.

Andre omgang ble en relativt tam affære. Likevel hadde blant andre John Terry, Nemanja Matic og Eden Hazard glimrende muligheter til å pynte på resultatet.

Chelsea kan uansett kose seg med en luke på syv poeng ned til Southampton, som spiller mot Aston Villa på mandag.

Viktig City-seier

I Manchester tok Manchester City en svært viktig hjemmeseier over Swansea, som innebærer at Manuel Pellegrinis menn holder luken til Chelsea på åtte poeng.

Yaya Touré scoret Manchester Citys vinnermål mot Swansea. Her gratuleres han av Jesús Navas (til venstre) og Martin Demcihelis (til høyre). Foto: AP

Det var imidlertid langt fra en enkel dag på jobben for City. Swansea har storspilt denne sesongen, og Wilfried Bony ha dem ledelsen i Manchester allerede etter ni minutter. City slo imidlertid tilbake, først ved Stevan Jovetic, så ved Yaya Touré.— Jeg er veldig fornøyd, for vi vant kampen. Vi spilte veldig bra, og hadde mange sjanser til å score det tredje målet, sier City-manager Manuel Pellegrini til BBC.

En annen toppkamp ble spilt på Goodison Park, der Everton stoppet West Hams gryende høstform. Romelu Lukaku sendte Everton i ledelsen, men innbytter Mauro Zarate utlignet for West Ham etter pause. Leon Osman ble matchvinner i hans 400. kamp for Everton. Hans vinnermål kom på en praktfull kontring etter 73 minutter.

Utrolig Newcastle-form

Det er ikke bare José Mourinho som kan glise bredt av Premier League-managerne for tiden. 29. september tapte Newcastle 0-1 for Stoke, mens supporterne viste frem uttalige bannere som krevet at manager Alan Pardew skulle bli sparket.

Pardew er fortsatt upopulær, til tross for at Newcastle nå har vunnet fem strake seriekamper. Newcastle var nest sist på tabellen etter Stoke-tapet- Nå er Pardews menn på fjerdeplass, etter 1-0-seieren over Queens Park Rangers lørdag.

Moussa Sissoko scoret vinnermålet for Newcastle etter 78 minutter.

Et annet lag som har fått en dramatisk oppsving i resultatene i det siste er Burnley. Før seieren over Hull 8. november hadde ikke Burnley vunnet en eneste kamp i Premier League-comebacket. Lørdag fulgte de opp med en overraskende 2-1-seier borte mot Stoke.

FAKTA: Premier League lørdag, 12. runde:

Chelsea – West Bromwich 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Diego Costa (11), 2-0 Eden Hazard (24).