Nordmannen legger et nytt land under seg når han flytter fra engelske Liverpool til den italienske hovedstaden. Fra før har han spilt i Aalesund og Monaco.

– Jeg ville bli kjent med en ny type fotball. Jeg valgte Roma fordi det er en stor klubb med fantastiske supportere. Og de vant den italienske cupen, sier Riise til Liverpools nettsted.

Onsdag skrev han under på en fireårskontrakt med den italienske serietoeren. Sunnmøringen får med seg 22,5 millioner kroner i årslønn.

Gjorde inntrykk

– Jeg har møtt treneren, og jeg vil høre på ham og gjøre mitt beste for laget. Lidenskapen hans gjorde et inntrykk på meg. Nå vil jeg lære meg italiensk så jeg kan begynne å jobbe, sier Riise.

Etter sju år i Liverpool var det ingen lett avgjørelse å ta for Riise. Men etter samtaler med John Carew, som har spilt i Roma, tok han avgjørelsen.

– Jeg snakket med John, og han sa mye fint om atmosfæren der nede. Jeg har nettopp kommet hit, men jeg føler meg hjemme her allerede. Byen er veldig fin, og været er fantastisk. Det er til og med varmt klokken ni om morgenen, sier Riise.

Fra fysikk til teknikk

Overgangen til serie A blir stor. Mens den engelske eliteserien er kjent som arenaen for de fysisk sterke er den italienske toppdivisjonen utstillingsvinduet for teknikerne. I Roma kommer Riise til å spille side om side med stjerner som Francesco Totti, Daniele De Rossi og Mancini.

– Roma har veldig mange erfarne spillere. Jeg kjenner Ludovic Giuly fra tiden i Monaco, mens Totti er et fenomen, sier Riise.

Forsvars— og midtbanespilleren ser fram til å komme i gang med sesongforberedelsene og takker Roma for at de hentet ham.

– Jeg er en type spiller som gir alt jeg har for laget, og jeg vil takke min nye sjef for at han ønsker å ha meg, sier John Arne Riise.

(©NTB)