Chris Brunskill / BPITrainingTraining - Spain28th June, 2008--------------------Spain manager Luis Aragones Foto: Digitalsport

Etter fire år som Spania-trener er det over for 69-år gamle Luis Aragones søndag kveld. Da reiser han til Tyrkia for å bli Fenerbache-trener, uavhengig av resultatet mot Tyskland.

Og med EM-seier i sikte – i tilfelle Spanias første på 44 år – lurte man lørdag kveld på årsaken til at Aragones ikke har vurdert å fortsette.

– Det var ikke så mye å lure på. Jeg ble aldri spurt. Da var det ikke så vanskelig å ta en avgjørelse vedrørende framtida, sa han åpent, som først tidligere denne uka offentliggjorde at neste stopp blir Tyrkia.

Fått kritikk

Noe som kan virke overraskende, med tanke på Spanias spill i dette EM. Samtidig ble Aragones kritisert for mye de første årene etter at han tok over i 2004. Han tok laget til VM for to år siden, men der det en skuffende exit allerede i åttedelsfinalen, for Frankrike (1-3). Laget trøblet også litt i kvalifiseringen til EM, men siden har det gått en vei. Oppover.

Og de siste dagene har en rekke spanske journalister, og lørdag ettermiddag også Carles Puyol, skrytt av treneren.

– Aragones har mye av æren for dette. Han har vist oss vei. Vi har gjennom vanskelige tider sammen, men reist oss. Aragones fortjener å vinne dette, sa midtstopperen.

Uansett: Nå skal i stedet Vicente Del Bosque lede laget videre etter finalen.

– Kjøpe stige?

Aragones selv var lørdag kveld mest opptatt av det som skal skje på Ernst-Happel-Stadion om noen timer.

– Alt jeg vil, er å vinne. Andreplasser glemmes fort, mestere huskes. Vi ønsker å bli husket, sa han.

– Hva tenker du om kampen?

– Vi møter et godt lag, uavhengig av om Michael Ballack spiller. Spiller ikke han, kommer det vel inn en mann som er klar for å løpe enda mer. Tyskland er forøvrig et lag som er oss overlegne når det kommer til fysikk. Men hva kan vi gjøre med det? Kjøpe en stige?, spurte Aragones, som like etterpå selv kom med svaret:

– Vi får prøve å spille langs bakken. Det har fungert bra til nå, og kan også skape hodebry for tyskerne, sa han.