Daniel Nannskog er ikke nådig mot Tromsø. Her skjeller han ut Miika Koppinen.

Statistikksenter Eliteserien:

FORNEBU: Det var en stor seier Per-Mathias Høgmo og Tromsø sikret seg på Fornebu mot Stabæk. For mens vertene spilte lekker fotball uten å score mål, headet Miika Koppinen inn en tidlig ledelse på dødball, som TIL forsvarte til karakter A resten av kampen.

— Det føles sykt urettferdig. Det er ikke lett å skape noe når de ligger så lavt. Det er som å spille mot håndballforsvar , sier Daniel Nannskog (ikke med henvisning til hands, journ. anm.).

En annen frittalende eliteserieprofil, Tromsø-keeper Sead Ramovic, lot ikke akkurat kritikken gå inn på ham.

- Ikke alle kan spille som Barcelona. Hvis de vil spille sjakk kan de gjøre det – vi vil score , sier keeperen, og sender et stikk i siden til fintspillende Stabæk.

Se høydepunktene fra kampen:

Stabæk-Tromsø: Høydepunkter

— Kom ikke for å underholde

På de fire kampene er det nemlig kun blitt to baklengsmål for Tromsø. Det har holdt til ni poeng og annenplass, og en knallstart for nyervervelsen i midtforsvaret til Tromsø. 188 centimeter høye Fredrik Björck innrømte gjerne at laget hans spilte kynisk for å ta alle poengene i Telenor Arena.

- Ja, vi kommer ikke hit for å underholde, og publikum er nok ikke så fornøyde med oss i dag, ler den nye stopperen til «Gutan», som har spilt alle fire kampene fra start i årets eliteserie. Det ble mye piping fra tribunen , noe Björck syntes var overdrevet.

— Vi er kalde uansett. Man kan ikke springe etter dommeren hele tiden, da får man dommeren mot seg, sier han.

Etter to hjemmeseire mot nyopprykkede Hønefoss og Kongsvinger, ble det nå en vesentlig sterkere seier på fremmed kunstgress.

- Det er deilig å få borteseieren så tidlig i sesongen, sier Sigurd Rushfeldt, som ikke kom på scoringslisten mandag kveld. Det ble en relativt ensom Rushfeldt som måtte kjempe på topp. Scoringen fikset Miika Koppinen på dødball, en del av spillet Tromsø er blitt farlige på etter forsterkningene i vinter.

— Vi trener vel ikke mer på det enn andre lag, og skal ikke basere spillet vårt på det. Men det kan være et viktig våpen, sier Rushfeldt.

(Artikkelen fortsetter)

Her koker det over for Jan Jönsson:

Her koker det over for Janne

— Kunne vunnet 6-0

Nå som borteseieren er i boks etter to forsøk, håper Høgmo at TIL kan ta med seg finspillet han mener de viser hjemme på Alfheim.

- Vi må få det gode pasningsspillet fra hjemmebane med oss borte , sier Høgmo.

Imens får Daniel Nannskog og resten av Stabæk-laget ergre seg over at det kun er blitt fem poeng på de fire første kampene.

— Tromsø hjemme skal være tre poeng, så enkelt er det. Hadde vi scoret først kunne vi vunnet 5-6 - 0, sier svensken.

Men Stabæk har åpnet med baklengsmål i tre av de fire kampene denne sesongen – og mål preger fotballkamper.