Lee Cattermole, som aldri har scoret for Sunderland i Premier League, sjokkerte Tottenham på White Hart Lane mandag kveld.

17 minutter ut i oppgjøret klønte Tottenham det til: Keeper Hugo Lloris klarerte en ball til forsvarer Chiriches, som så slo en grusom tversoverpasning Cattermole våkent snappet opp. Fra langt hold satte Sunderland-spilleren ballen i det tomme målet. I sitt 96. forsøk ble det altså scoring på mannen som er mest kjent for en fargerik kortsamling fra fotballkarrieren.

Kane-mål

Før pause fikk han enda ett (i gul valør) for taklingen av Tottenham-spiller Harry Kane.

I mellomtiden hadde en annen av hjemmelagets angripere, Emmanuel Adebayor, utlignet til 1-1 etter et innlegg av danske Christian Eriksen.

Stillingen holdt seg til hvilen.

Etter cirka en time skulle enda en spiller score sitt første Premier League-mål for sin klubb.

Harry Kane fikk tillit fra start for vertene og gjorde ingen feil da han bredsidet Christian Eriksens innlegg i mål.

Samme Eriksen scoret Tottenhams tredje selv etter 77 minutter.

Nærmer seg Arsenal

Få minutter før full tid var en bandasjert Kane alene med Sunderland-keeper Manone. Avslutningen gikk via keeperen og ballen trillet mot det åpne målet, men Adebayor tok ingen sjanser og ga lærkula den nødvendige kraften til å passere målstreken. Adebayor fratok dermed spisskollegaen muligheten til å bli tomålsscorer.

På overtid la Gylfi Sigurdsson på til 5-1. Tottenham er med det fem poeng bak London-rival Arsenal i jakten på Champions League-plass.

Sunderland ser mer og mer ut som et nedrykkslag. De er nå sju poeng bak Norwich på sikker plass med to kamper mindre spilt. Laget fra Wearside har ennå sju kamper igjen av sesongen og 21 poeng å spille for — men Gus Poyets karer er i elendig form.

Sherwood ferdig?

I timene før kampen meldte velinformerte Sky Sports at Sherwood må se seg om etter en ny jobb til sommeren. Dette til tross for at han fortsatt har ett år igjen av kontrakten ved sesongslutt.

Tomålsscorer Emmanuel Adebayor er derimot godt fornøyd med å ha Sherwood som sjef. Togoleseren håper manageren får fortsette.

– Han har vært viktig i livet mitt. Da alle hadde glemt meg, tok han meg tilbake i laget og ga meg et liv igjen. Jeg håper han blir, men jeg er ikke styreformann. Jeg kan bare konsentrere meg om å gjøre jobben min og score mål, sa Adebayor ifølge BBC etter storseieren.