Sven Kramer og Ireen Wüst ble i helgen nederlandske allroundmestere på skøyter. Etter mesterskapet sammenlignet Kramer det nasjonale mesterskapet med EM allround, som går i russiske Tsjeljabinsk 10. og 11. januar.

– Nivået i det nederlandske mesterskapet er høyere enn i EM, sier Kramer til avisen De Telegraaf.

Vil gi nederlenderne kamp

Sverre Lunde Pedersen. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sverre Lunde Pedersen sier han ikke bryr seg særlig om uttalelsene, som kanskje kan tolkes som smått arrogante, om enn så riktig.– Det er uten tvil mange gode løpere i Nederland. Utenom de tre som er kvalifisert er det flere løpere som ville ha vært kvalifisert hvis de deltok for andre nasjoner, sier Lunde Pedersen til Bergens Tidende.

Han måtte selv droppe allround-NM før jul på grunn av sykdom.

– Jeg har vært i full trening den siste uken. Fredag reiser jeg til Hamar der de siste foreberedelsene skal gjøres før EM, forteller han.

– Hva er ditt mål i EM?

– Målet er å kjempe om medalje. Jeg håper at vi skal gi nederlenderne kamp, sier Lunde Pedersen.

Bergsma og Blokhuijsen ute

Tilbake til det nederlandske mesterskapet: Sven Kramer tok sin sjette sammenlagttittel selv om han ikke tok en eneste distanseseier. Han seiret foran Wouter olde Heuvel og tittelforsvarer og verdensmester Koen Verweij. Det er disse tre som får representere Nederland i EM.

Jorrit Bergsma vant både 5000 og 10.000 meter, men ble bare nummer fire. Europamester Jan Blokhuijsen ble bare nummer 11 på 5000 meter og gikk ikke den avsluttende 10.000-meteren. Det betyr at han ikke får sjansen til å forsvare EM-tittelen sin i Tsjeljabinsk.

I kvinneklassen tok Ireen Wüst sin fjerde tittel. Hun fikk følge av Jorien Voorhuis og Linda de Vries på de neste plassene.