— Viking ser meget alvorlig på hendelsene rundt Makhtar Thioune denne sesongen. Klubben har hatt en juridisk vurdering og mener at å avslutte arbeidsforholdet ville vært berettiget. Viking har likevel valgt ikke å avskjedige spilleren, skriver klubben i en pressemelding.

Klubben skriver videre at Thioune har fått en en skarp advarsel, etter at han etter cuptapet mot Bryne i mai skal ha vist fingeren til dommerteamet. For det ble han belønnet med seks kampers karantene fra NFF.

— Tillitsforholdet mellom klubb og spiller har likevel fått en såpass stor knekk, at vi anser det som best at Thioune finner seg en ny klubb, og kommer til å jobbe for en slik løsning, står det i pressemeldingen.

Må finne kjøper

- Da blir Thioune solgt i sommer?

— Ja, avhengig av at vi finner en kjøper. Vi har ingen konkrete vi diskuterer med på nåværende tidspunkt, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland til Aftenbladet.

- Er dette en økonomisk nødløsning? Hadde dere hatt penger til det, hadde dere heller sparket ham?

— Det ønsker jeg ikke si noe om. Vi har gjort en juridisk vurdering av det som har skjedd. Vi mener det er grunnlag for å avskjedige ham, men har likevel ikke gjort det.

Fikk beskjed søndag

Trener Kjell Jonevret innrømmer at Thioune ikke akkurat har styrket sine sjanser på overgangsmarkedet, og at klubbene neppe står i kø for å kjøpe ham.

— Men slik jeg ser det, så har vi ikke penger til å gi bort spillere. Jeg forstår det sånn at vi vil behandle bud på Makhtar på samme måte som om det skulle kommet et bud på hvilken som helst spiller, sier Jonevret.

Thioune skal ha fått beskjeden søndag. Økland ønsker ikke si noe om hva senegaleserens reaksjon på meldingen var. Dersom det ikke lykkes Viking å finne en kjøper i dette overgangsvinduet, vil 28-åringen bli værende i klubben og forholde seg til kontrakten han har.

Tidligere i år beskylte Thioune også dommer Sven-Erik Edvartsen for rasisme etter kampen mot Brann i Bergen. For det fikk han tre kampers karantene. Det er summen av denne situasjonen og den etter Bryne-kampen som har sørget for at senegaleseren nå er i hardt vær.