— Vi sender Norges kamper på TV 2. I tillegg blir det mulig å se alle de andre kampene på Sportskanalen og tre Sumo-kanaler, sier redaksjonssjef i TV 2, Christine Espeland. Som vanlig slår kanalen på stortromma når håndballjentene inviterer til desembermoro. Totalt sender TV 2 25 personer til Danmark for å dekke mesterskapet som går fra 5. til 20. desember.

Som vanlig er Harald Bredeli hovedkommentator, med Bent Svele som ekspert, og så debuterer Christian Paasche som intervjuer på indre bane. Studio i Danmark leder Julie Strømsvåg, med de tidligere landslagsspillerne Randi Gustad og Frode Scheie som eksperter.

KOMMENTERER: Som vanlig er det Harald Bredeli og Bent Svele som blir hovedkommentatorer på Norges kamper. Foto: NTB scanpix

Som kommentatorer i Danmark på de andre kampene opererer Arve Fuglum og Jørn Sundby.

  • Håndballjentene får solid bonus ved VM-gull. Se nederst i artikkelen!

Krasjer med Danmark

Alle Norges kamper i innledende pulje begynner klokken 20.30. — I samarbeid med danske arrangører og det internasjonale håndballforbundet har vi fått Norges kamper på tidspunktet vi mener er det beste også for seerne. I tillegg var vi heldige med puljetrekningen. Ingen av de andre nasjonene hadde noen preferanser hva gjaldt kampstart, så vi fikk det som vi ville. Rekkefølge og tider for kampene er alltid et puslespill.

- Men når Danmark skal spille 20.45 og Norge 20.30, så får ikke folk sett de to lagene som kanskje fenger størst interesse?

— Det har vi selvfølgelig tenkt på. Vi kommer ikke til å røpe hvordan det går med Danmark i vår hovedsending, men så fort Norges kamp er ferdig, kan du skru over på Sportskanalen og få Danmarks kamp (mot Japan) i opptak. Eller så kan folk se Danmark direkte på Sumo eller nettet. For øvrig spiller ikke Danmark parallelt med Norge søndag 6. og onsdag 9. desember. Da drar Harald og Bent til Boxen i Herning for å kommentere Danmark direkte , forteller Espeland, som også kan by på en «special guest star» i år. Gro Hammerseng-Edin kommer til å være tilstede i Danmark de to siste helgene.

Folk vil se «alt»

Grunnen til at TV 2 sender samtlige 88 kamper er klar.

— Folk er interessert i flere lag enn Norge. Og nå blir det ekstra spennende med Danmark, som kjemper for en billett til OL i Rio. Der er jo Norge allerede klare, fortsetter Espeland, som krysser fingrene for at Norge tar seg helt til finalen. Selv om seerne tar med seg også andre kamper, kan selvfølgelig intet slå Norge på vei mot medalje.

I VM i Serbia i 2013 ble det en nedtur for TV 2 at Norge tapte kvartfinalen mot vertene.

— Med ren cup etter gruppespillet er det en risiko for at Norge kan ryke ut allerede i åttendedelsfinalen, og vi går mot tøffere motstand når vi skal møte et lag fra nabopuljen (trolig Frankrike, Tyskland, Brasil eller Sør-Korea). Men uansett om Norge skulle tape, så sender vi kvart- og semifinalene direkte på TV 2, opplyser Christine Espeland.

VM i Danmark blir for øvrig TV 2s eneste store håndballoppgave denne vinteren. Rettighetene til herrenes EM i Polen i januar tilhører Viasat.

Men i OL er TV 2 tilbake.

I Rio er håndballjentene tittelforsvarer.

---------------- ## God bonus venter håndballjentene ved VM-triumf

Håndballjentene kan som regel regne inn gode ekstrapenger til julemarkeringen. VM-gull gir 105.000 kroner til hver av spillerne.

Det norske laget er ett av tre-fire som trolig kan ta VM-tittelen i Danmark. Mesterskapet starter lørdag og avsluttes vel to uker senere.

Dette er bonussatsene:

Gull: 75.000

Sølv: 50.000

Bronse: 35.000

4.-plass: 12.000

5.-plass: 5000

Sikret plass (bare vinneren) i neste VM: 30.000.