BEOGRAD (ap.no): De norske håndballjentene vinner, men imponerer ikke spillemessig. Lørdag ble det nesten norsk håndballflause i EM mot tabelljumboen Ukraina.

Det får håndballgutta til å fyre løs på Twitter.

”Hadde vi spilt en kamp med samme uttellingsprosent som håndballjentene hadde vi tapt med 17, uansett motstander i et mesterskap!", skriver landslagskeeper Ole Erevik, som ikke legger skjul på hva han mener.

"Mener bare d er meningsløst å forsøke å snakke damehåndball opp til mer enn hva d er.Hvertfall når nivået er som i stenalderen", skriver han.

(Artikkelen fortsetter)

KRITISK: Ole Erevik sier det rett ut på Twitter.

Bjarte Myrhol, som er strekspiller på landslaget og spiller på det tyske topplaget Rhein-Neckar Löwen, velger den litt mer syrlige varianten: ”Det må være fint å være så god at man vinner selv om man spiller dårlig. Når vi spiller dårlig, taper vi nemlig.”

Kan leve med kritikken

Landslagskaptein Marit Malm Frafjord kan leve med twitterkritikken fra mannlige toppspillere.

– Jeg vet ikke helt om jeg skal begi meg inn på å diskutere dette for fullt. Det viktigste er vel å vinne, men jeg er enig i at vi ikke har spilt veldig bra , sier Malm Frafjord til NTB.

Frafjord tar ofte til seg hva Myrhol melder.

– Myrhols tweets leser og hører jeg på. Jeg synes han er litt mer reflektert enn mange andre, sier Frafjord.

Liten oppmuntring

Flere av håndballjentene uttrykte sin skuffelse på Twitter etter kampen mot Ukraina. Linn Gossé, som mot Ukraina lørdag kveld fikk spille fra start, fikk fem bom på fem skudd: ”Sorry folkens... Meget skuffa... :( Men seier i hvertfall!”, skriver hun.

Men det gikk ikke særlig bedre for den faste venstrekanten, Camilla Herrem. Hun hadde tre skudd og tre bom og i tillegg én teknisk feil. Tidligere landslagskeeper Espen Karlsen, nå styremedlem i håndballforbundet, er kanskje forpliktet til å være litt mer positiv: ”Full pott inn i hovedrunde. 25 skudd 5 mål ving og 14 skudd 2 mål venstre bak 2 siste kamper. Blir bedre. Takk Linka og @Sullis (Sulland) for gode prestasjoner.”

Karlsen føyer til: ”Trippelmesterne blir mestere igjen. Kan bare bli bedre. Slo CZE torsdag med 1 mål på 8 skudd fra venstre bak og 25% uttelling fra kant...”

Men det blir flere syrligheter når tidligere landslagsspiller, nå NRK radiokommentator Øystein Havang muntlig melder om sitt inntrykk: "Teknisk feil-festivalen i Beograd." Stian Halvorsen på Dagbladet Nett har denne ytringen etter Ukraina-kampen: ”Hvis jeg skriver på forsida at dette er en av tidenes dårligste mesterskapskamper, da snur det vel fort? Jeg tar gjerne den smellen.”

Artikkelen fortsetter

IMPONERTE IKKE: Norge spilte en av sine svakeste kamper på lenge mot Ukraina. FOTO: SCANPIX.

Forfatterstøtte

I OL startet håndballjentene så dårlig at de til slutt tok gull. Forfatter Anne Holt finner trøst i det: ”Det er så deilig at håndballen er tilbake på TV 2. Kommenteringswise, that is. Spillet er like ille som i begynnelsen av OL...”

Fra hjemmefronten melder NIF/BSK-spiller Erlend J. Egeland: ”Damehåndball < Call of duty”.

Fra den vanlige publikummer, som fikk inn TV 2 Zebra eller så kampen på nett, var det heller ikke så mange godord å fange opp etter en tidvis lidelse mot Ukraina: ”De 500.000 som ikke får se håndballjentene er nok kveldens vinnere”, skrev Simen Holm.