Rosenborg-kaptein Mike Jensen ble søndag kåret til årets spiller i eliteserien i Norsk Toppfotballs avstemning.

28-åringen kom til Rosenborg fra Brøndby i hjemlandet foran 2013-sesongen, og har vært Rosenborgs kanskje mest stabile spiller de siste sesongene.

Den danske midtbanespilleren har prestert på et jevnt, høyt nivå helt fra han kom til Trondheim, og i hele perioden etter at Kåre Ingebrigtsen tok over som trener i 2014. RBK vant både serie og cup i 2015, og har en stor mulighet til å klare det samme også i år.

Jensen skrev tidligere i høst under en ny kontrakt med trønderne, og blir etter avtalen i Trondheim ut 2021. Jonas Svensson ble i NFFs kåring stemt fram som årets forsvarsspiller med 45 prosent av stemmene. Årets spiss ble RBKs Christian Gytkjær, men tittelen årets målvakt gikk til Branns Piotr Leciejewski.

Bruttern ikke årets trener

Brann-trener Lars Arne Nilsen er kåret til årets trener i eliteserien for menn. Brann-treneren fikk 63 prosent av stemmene. Han mottok prisen foran hjemmekampen mot Sarpsborg.

RBKs gulltrener Kåre Ingebrigtsen og Sogndal-trener Eirik Bakke var også nominert.

Ingebrigtsen kan lede Rosenborg til the double to år på rad – må slå Kongsvinger i cupfinalen – noe i så fall ingen har klart før ham, men han er likevel ikke blitt funnet verdig tittelen årets trener.

Laget fra Bergen har hatt en glimrende retur på øverste nivå. Med seier mot Sarpsborg 08 i siste serierunde vil laget sikre sølvmedalje, kun bak suverene Rosenborg.

West Ham-spilleren Martin Samuelsen ble kåret til årets talent for 2016. Årets cupfinaledommer Tore Hansen fra Feda ble årets dommer.

(100% Sport/NTB)