Norge — Danmark 27-31 :

BERGEN (aftenposten.no): Anja Edin fikk skryt av både Thorir Hergeirsson og Gro Hammerseng etter sitt comeback på landslaget. Men beklaget jobben hun gjør overfor journalistene.

– Beklager, men jeg kommer inn i en boble når det er kamp. Jeg greier ikke å si så mye fornuftig rett etterpå. Må se det på film først. Sånn sett er jeg håpløs for journalister, sa Anja – smilte og beklaget. Men det hun presterte på banen trengte hun ikke å beklage – hverken overfor landslagssjefen eller samboer Gro Hammerseng som har tatt turen til Bergen.

— Du var så flink! Utbrøt Gro da Anja etter hvert fikk tid til å ta i mot en klem. Og Gro ga ikke skryt bare for å være hyggelig. Anja fikk nemlig bestemannspremien; en seng.

Gro ikke bekymret

Mens mange av de 3293 tilskuerne i Haukelandshallen ikke fikk inntrykk av at Norge drar til EM med noe superlag, så Gro ingen grunn til å bekymre seg.

- Det er surt å tape, men denne gjengen har det som skal til. Det gjelder bare å få spilt det sammen. Danmark er ikke i nærheten av å ha det samme forventningspresset som Norge og kan slippe seg løs. Og de var gode i angrep.

— Hva mangler Norge?

- Det går på samhandlingen, få litt bedre kontakt med den man står ved siden av i forsvar.

— Anjas beste bidrag?

— Hun er alltid imponerende. Når hun kommer inn i en fullsatt hall, er hun effektiv med en gang. Anja var både kontant og direkte, skryter Gro, som hadde mannen til moren sin som barnevakt for Mio på hotellet i Bergen.

Få økter

Heller ikke Thorir Hergeirsson var noen knust mann selv om laget hans ikke imponerte.

- Vi reagerte i stedet for å agere. Men vi har god arbeidsmoral, så dette går det å rette opp. Hvis hver enkelt av de i midten finner én ting å rette opp, blir det mye bedre når vi skal møte Sverige og Frankrike, sier Hergeirsson, som skrøt av dansk dyktighet.

Islendingen har ikke så veldig god tid på å få orden på det norske forsvaret.

— Vi har igjen seks fulle økter på to timer og litt sparring mot noen guttelag før vi drar til Serbia. Det er ikke så mye, men det er det vi har, forklarer sjefen, som legger opp til en siste sparring mot et G16-G18-lag i Oslo neste fredag.