«Gigantisk LEGO tog layout samling selges! Pris kr. 100.000. Samlingen selges KUN samlet og må hentes og bør sees:-)»

— Dette er en helt eksepsjonell samling, og helt klart den dyreste annonsene for Lego som jeg har sett. På den korte tiden annonsen har ligget ute, har den fått 20.000 treff, sier Henrik Faller i PR-avdelingen til Finn.no.

Selgeren er en 42 år gammel Lego-entusiast i Arendal.

— Det tar enormt med plass! Hele Legobyen måler rundt 20 kvadratmeter. Nå som junior er blitt større, trenger vi rett og slett rommet som gutterom som han kan ha sine egne leker og ting på, sier Øyvind Bjerkholt om bakgrunn for at han nå legger ut for salg hele den gigantiske Legosamlingen sin.

Hva bør vi skrive om? Tips redaksjonen her.

Bygde selvom «det begynte å bli litt flaut»

Bjerkholt var en mer enn normalt ivrig legoentusiast som barn, manien varte til langt oppi tenårene til en periode «hvor det begynte å bli litt flaut», ifølge ham selv.

Øyvind Bjerkholt med sønnen. Foto: Privat

Så fikk interessen ligge brakk en periode, men da Bjerkholt fikk en sønn for fem år siden, begynte det igjen – og tok etter hvert helt av.— Vi hadde samme ønskelister til jul, guttungen og jeg, begge ønsket vi oss Lego, ler han.

— Så har jeg jobbet turnus som drosjesjåfør, og hatt masse tid på de rareste tidspunkter. Da var det bygging, nesten litt manisk. Det har gått usannsynlig mye tid med til å surfe på nett etter rett farge på klosser, eller bestemte klosser. Jeg har kjøpt fra samlere over hele verden, det er noe av moroa det, å finne og vente på de riktige brikkene som får Legoby-prosjektet ett steg videre, sier han.

— Det blir vemodig å pakke det sammen, sier han.

Se video av «anlegget» her!

Appellerer til barnet i oss

For nedpakket blir det, samlingen som har tatt to år å bygge opp, uavhengig om han lykkes å finne en kjøper.

legobybarn-51fMPWPChs.jpg

— Jeg har ennå ikke fått noen seriøse henvendelser fra folk som vil kjøpe. Jeg selger det kun samlet, og prisen på 100.000 kroner er ikke prutbar, for dette er verdt veldig mye mer, legger han til.Han tenker at samlingen kan være noe for samlere, en gjeng legoentusiaster som vil spleise på det, eller kanskje et kjøpesenter som vil stille det ut til glede for sine små kunder, enten det er barn eller forvokste barn.

- Hvorfor fenger Lego på en slik måte?

— Jeg tror det appellerer til barnet i oss alle, selv om vi blir voksne. Det kommer piratmerker, men ingen klarer å feie Lego av banen. Det er noe spesielt og har en plass i veldig mange folks hjerter. Dessuten er det jo så utrolig gøy å bygge! Når jeg har besøk av min gamle far vil han alltid se på det nyeste i Legobyen og ber meg fyre opp et par tog. Så roper damene at det er kaffe og kaker, men vi blir bare sittende, ler han.

Høyt oppe på Finn.nos søkelister

— Det er tydelig at det er stor Lego-interesse der ute, både blant barn og voksne. Det er en merkevare som står seg godt, og som alle har et forhold til. Foreldre husker det fra egen barndom og kjøper det videre til sine barn. Det er et stort samlermarked er ute, sier Henrik Faller i Finn.no.

— Lego ligger på listen over ord det søkes mye etter på FINN torget, legger han til.

Finn . no og Schibsted Norge-avisene er i samme Schibsted- konsern .