CHELSEA — TOTTENHAM 2-1

Med 2-1-seieren lørdag kveld topper Chelsea tabellen i Premier League, ett poeng foran Liverpool og Manchester City.

– Det er altfor tidlig å snakke om tittelen. Denne ligaen er veldig tøff. Tottenham viste at det er seks eller sju lag som kan vinne tittelen. Nå blir det viktig at vi fortsetter i samme sporet og får enda mer selvtillit, sier Chelsea-manager Antonio Conte.

Laget hans måtte virkelig slite for poengene. Tottenham fikk nemlig en drømmestart i London-derbyet. Drøyt ti minutter var spilt da danske Christian Eriksen sendte Spurs-fansen til himmels med en perlescoring:

Den lille dansken banket til med venstresleggen fra rundt 17 meter, og ballen føk som et prosjektil til siden for Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

Christian Eriksen jubler etter å ha sendt Tottenham i ledelsen. Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Pedro-perle

Chelsea var rimelig tamme den første omgangen på Stamford Bridge, men vertene utlignet rett før pause. Og om 0-1-målet var flott å se på, var ikke 1-1-scoringen særlig mye dårligere. Igjen var det et langskudd som sørget for nettsus, denne gang fra Pedro.

Tidspunktet for scoringen var selvsagt perfekt for Chelsea, som kom på banen med ny energi i 2. omgang. Victor Moses ordnet 2-1 til hjemmelaget etter 51 minutter:

Diego Costa pleier å score målene, men denne gang var han tilrettelegger da han slo inn fra venstre til en helt umarkert Moses foran mål. Han hadde en relativt enkel jobb med å sette inn 2-1. – Jeg er veldig fornøyd med målet, men det viktigste er at vi tok tre poeng. Det var ikke noe vi kunne gjøre med scoringen til Spurs. Heldigvis tok Pedro oss tilbake i kampen, sier Moses.

– Det føles som at jeg har fått et hjem her. Dette er min klubb. Jeg er glad for at manageren har gitt meg sjansen til å vise meg frem på banen, sier matchvinneren.

Elendig statistikk

Nå var London-derbyet snudd på hodet, og heller ikke denne gang skulle Spurs greie å vinne på Stamford Bridge.

Deres forrige seier der var så langt tilbake som i 1990. For Tottenham sin del har det vært en blytung uke. I midtuken ble de slått ut av Champions League etter tap mot Monaco. Lørdagens resultat gjør at Tottenham nå er syv poeng bak Chelsea på Premier League-tabellen.

– Hvis vi analyserer kampen vil man se at vi var bedre. Vi spilte meget bra, men var litt uheldig ved begge baklengsmålene. 1-1 kom på et ugunstig tidspunkt. Vi er skuffet over tapet, men må være fornøyde med prestasjonen mot et veldig godt lag, sier Spurs-manager Mauricio Pochettino.

PS : Det ble en god dag for topplagene. Tidligere lørdag vant Manchester City 2-1 borte mot Burnley, mens Liverpool slo Sunderland 2-0 hjemme på Anfield.