Som iTromsø kunne avsløre onsdag kveld, var Thomas Drage på vei til Sogndal.

I ettermiddag ble 1.-divisjonsklubben og Drage enige om de siste detaljene i avtalen som strekker seg ut 2015. — Opplegget jeg har blitt presentert ser veldig bra ut og er noe jeg har veldig lyst å være med på, sier Thomas Drage til iTromsø.

Gikk gratis

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen har tidligere uttalt at Drage kom til å gå gratis til Sogndal. I tillegg har Drage etter måtte kutte en god del i egen lønn for å få avtalen til å gå i boks.

Mosjøværingen, som har vært i TIL siden 2010, hadde en lønnsavtale som var langt over det Sogndal hadde råd til.

— Jeg måtte ned i lønn. Hvor mye ønsker jeg ikke si noe om. Pengene er uansett ikke det viktigste for meg. Spilletid er viktigere, sier Drage til iTromsø.

- Ser du på det som et steg ned å gå fra eliteserien til 1.-divisjon?

— Det var ikke jeg så opptatt av. Jeg ønsker å hjelpe Sogndal til å klare opprykk og tror vi skal klare det, sier Thomas Drage til iTromsø.

Takker TIL

I juli gikk Drage ut å sa at han ønsket seg bort fra TIL etter å ha fått lite tillit i vår.

- Hvor viktig var det å ta overgang?

— Det var et sterkt ønske som jeg hadde, så jeg er glad for at TIL lot meg gå, sier Drage til iTromsø.

23-åringen er spilleklar til oppgjøret mot Bryne i Sogndal mandag. Han blir dermed værende i Sogn og Fjordane den neste tiden og har sin første trening med laget i morgen.

I Sogndal gleder de seg over å ha Drage på plass.

— Thomas har gjennom flere år bidratt for Tromsø på det høyeste nivået i norsk fotball, og har erfaringer vi kommer dra nytte av i den tøffe høstsesongen vi er i gang med, sier sportslig leder Håvard Flo i en pressemelding.

Vurderer nye spillere

For TILs del betyr dette at de nå har muligheter til å bruke lønnsmidlene de sparer på Drage til å hente inn andre spillere.

Til iTromsø sier sportssjef Svein-Morten Johansen at det er opp til styret å vurdere hva som skal skje videre.