NADDERUD (Aftenposten): Stabæk slo Aalesund i den meget viktige bunnkampen på Nadderud søndag kveld. Med en gammel kjenning tilbake fra start for hjemmelaget.

Stabæk vant 3-0. Uten at Alanzinho klarte å sette sitt preg på kampen slik han hadde for vane sist gang han spilte for Stabæk.

Cole Grossman sendte Stabæk i føringen etter 16 minutter. På lekkert vis la han ballen i en bue over Aalesund-keeper Andreas Lie og i mål. Da hadde gjestene rett før misbrukt en stor mulighet alene med hjemmelagets keeper Mandé Sayoba.

Muhamed Keita, som er tilbake i Stabæk etter å ha spilt vårsesongen i Strømsgodset, kopierte Grossman og la på til 2-0 etter halvtimen spilt. To vakre mål og en fullt fortjent 2-0-ledelse til pause.

Rett før slutt fastsatte Luc Kassi sluttresultatet til 3-0. Da hadde kampen i realiteten vært over lenge.

Fikk tillit fra start

Stabæk-trener Toni Ordinas kjørte Alanzinho fra start. Og det var nok mange som hadde kommet for å se sin gamle favoritt.

Alanzinho er blitt 33 år. Og er kanskje ikke i sin beste fotballform. Kan hende noe av det ekstreme han huskes for er borte. Men han viste i det minste at både teknikk og overblikk er på gammelt nivå. Ballkontrollen er det ingenting å utsette på.

Han åpnet litt forsiktig. Spilte på det enkle. Men etter halvannet minutt la han ut på et lite raid. Til publikums applaus. Han ble også sendt i gresset ved flere anledninger av hissige Aalesund-forsvarere. Til øredøvende pipekonsert.

Herjet i gullsesongen

Alan Carlos Gomes da Costa, som er brasilianerens fulle navn, kom til Stabæk i 2005, og ble under Jan Jönsson en av hovedattraksjonene i et offensivt Stabæk-lag, sammen med blant andre Veigar Pall Gunnarsson og Daniel Nannskog.

Han forsvant videre til tyrkisk fotball vinteren 2009, etter at han var med på å sikre Stabæk seriegull i 2008-sesongen. Alanzinho ble også kåret til Årets spiller i Norge for sin innsats i 2008, og ble også tildelt Kniksenprisen.

Før brasilianeren nå signerte med gamleklubben, en kontrakt som gjelder ut sesongen, var han klubbløs. I Bærum ble det satt i gang en kronerulling for å sikre midler til å hente 33-åringen.

To lekre scoringer

Aalesund fikk kampens første sjanse da to mann plutselig kom alene med hjemmelagets keeper Mandé Sayoba. Men Aron Thrandarson misbrukte muligheten alene med Sayoba. Sistnevnte med en glitrende redning.

Da var det spilt et snaut kvarter. Like etter smalt det i andre enden.

Cole Grossman fikk ballen på 18 meter. Først en finte, ballen over på venstrefoten, før han la ballen nydelig over Aalesund-keeperAndreas Lie og i mål. En vakker scoring og 1-0 på Nadderud.

Kvarteret senere kom 2-0. Også det en vakker scoring. Denne gang Muhamed Keita. Cole Grossman sendte ballen videre til Keita, som kopierte lagkompisens 1-0-scoring. Med høyrefoten la han ballen kontrollert bort i det andre hjørnet.

Med så god tid foran gjestenes mål er det å be om baklengs. Og det fikk Trond Fredriksens gutter.

Takket for seg

Resultatet sto seg til pause.

2. omgang var et stort gjesp. Svært lite skjedde. Det meste av spillet foregikk mellom de to sekstenmeterne.

Etter 71 minutter ble Alanzinho klappet av banen etter en comeback-kamp han kom helt greit fra. Hverken mer eller mindre.

Bjørn Helge Riise ble sendt i dusjen syv minutter før slutt etter å ha pådratt seg to gule kort.

Like etter trillet Luc Kassi inn kampens siste scoring. 3-0 og sikker H på kupongen.

Med seieren sendte Stabæk Aalesund ned på direkte nedrykksplass.