Fredag har «Tatt av kvinnen» premiere over hele landet. Flere enn 60 kinoer landet over kan skilte med å ha filmen på plakaten premierehelgen. Filmen har Trond Fausa Aurvåg og Mariann Saastad Ottesen i hovedrollene og er basert på Erlend Loes kritikerroste debutroman fra 1993.— HysteriskNæss var også instruktør da «Tatt av kvinnen» gikk på Centralteatret i Oslo. Også den gangen var Trond Fausa Aurvåg og Mariann Saastad Ottesen med. I filmen får de to selskap av Henrik Mæstad, Louise Monot og ingen ringere enn den svenske Hollywood-yndlingen Peter Stormare.

Petter Næss regner med at filmen vil framkalle noen av de samme reaksjonene stykket fikk i teatersalen.

— Der begynte gjerne damene å le litt sånn hysterisk oppe i halsen på enkelte scener. Mennene kom med den lavmælte brummende latteren fra magen på helt andre steder i stykket, sa regissøren til NTB før filmen hadde urpremiere i Haugesund.

Petter Næss er teaterinstruktøren som begynte å lage film. De siste årene har han vært blant de aller mest travle i norsk filmbransje etter at han slo gjennom med filmene om Elling og Kjell Bjarne.

Varme og humor«Tatt av kvinnen» byr på humor, varme og flaue episoder som treffer kinopublikum i magen. Kritikerne har da heller ikke vært tilbakeholdne i sine omtaler. Terningkastene har alle vært høye.

— Dette er høy internasjonal klasse, skrev VGs anmelder Jon Selås etter visningen på Filmfestivalen.

— Så mye skikkelig håndverk. Her arbeides det flott på små flater. Og gjenkjenneligheten er frydefullt stor for de fleste av oss, skrev Aftenpostens filmanmelder Per Haddal.

«Tatt av kvinnen» fikk prisen Gledessprederen under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Den får sin internasjonale premiere i september når den vises på den anerkjente filmfestivalen i Toronto. (©NTB)