Barcelona-forsvarer Carles Puyol gjorde comeback etter sju måneder med kneskade da han kom på banen mot Osasuna forrige helg.

I dag er det klart for El Clásico: Barcelona-Real Madrid klokken 18. En kamp som betyr mye for fotballfans verden over, og ekstra mye for Puyol, som er født og oppvokst i den katalanske hovedstaden Barcelona.

Nå mener 35-åringen han er frisk nok til å starte mot Real Madrid, og håpet blir ikke mindre ettersom stopperkollega Gerard Pique sliter med skade.

— Bare det å trene sammen med mine lagkamerater og føle meg bra er en sann glede, så bare tenk hva det ville betydd å spille i en Clásico, sier han til Fifa.

DIREKTE 18:

Kan få luke

— Det er en kamp alle ønsker å spille. Jeg må bare forberede meg og vente for å se hva treneren bestemmer. Jeg hadde en veldig god følelse i Osasuna-kampen. Etter kampen var jeg spent på hvordan kneet ville reagere, men restitueringen gikk veldig greit, sier han.

Barcelona leder tabellen med ett poeng på Atlético Madrid og tre ned til Real Madrid etter ni kamper. En seier på hjemmebane vil derfor skape en solid luke ned til erkerivalen, mens Real Madrid kan utjevne Barcelonas forsprang.

Veteranen Puyol tror ikke at ligaen avgjøres på lørdag.

— Det er mange kamper igjen og ligaen kommer ikke til å bli avgjort i Clásico, men det er en bra kamp for å styrke selvtilliten, sier han.

— Det krever alltid mye å spille mot Real Madrid. De har gode spillere og kommer hit med mye selvtillit.

Puyol har spilt 582 kamper for Barcelona. Kun én mann ligger foran på adelskalenderen: Nåværende lagkamerat Xavi Hernandez (690) kamper. I mye av sin karriere var mannen med det lange håret selve lederen i laget fra Nord-Spania, til tross for den offensive dominansen til stjernetrioen Messi-Xavi-Iniesta. Og, til tross for at Messi tidlig fikk verdens beste spiller-stempelet, representerte Carles Puyol klubbsjelen i Barcelona og var dens ansikt utad.

Kapteinen for de gode tider

Den 178 centimeter høye mannen startet som keeper, så ble han omskolert til ving. På grunn av høyden ble han ikke sett på som den solide midtstopperen han senere ble. Han var heller ikke det største talentet i Barca-skolen.

— Jeg har forbedret meg. Da jeg var ung, var jeg mye galnere.

I 1999 debuterte han på A-laget, 21 og et halvt år gammel. Louis van Gaal satte han innpå som høyreback.

Han utmerket seg tidlig, først og fremst på grunn av innsatsen og dedikasjonen. I én kamp spilte han 90 minutter, til tross for at han brakk kragebeinet i andre omgang.

Denne perioden var ikke blant Barcelonas beste. Deportivo La Coruña vant La Liga i Puyols første sesong, før Valencia og Real Madrid tok over hegemoniet.

I 2004 overtok han kapteinsbindet fra Luis Enrique. I sin første sesong som kaptein vant han ligaen. Siden har det blitt fem serietitler og tre Champions League-mesterskap med Puyol som kaptein. Blant annet.

Forrige sesong ble det bare 12 seriekamper på grunn av skade. Nå er kapteinen tilbake.

TRIVIA:

  • Carles Pyuol er kjent for sitt lange hår. Han ble bedt om å klippe det av daværende trener Louis van Gaal som 19-åring, men har beholdt det gjennom hele karrieren.

  • Han liker å varme opp med musikken til Napalm Death på øret. Her kan du sjekke om du deler spanjolens musikksmak.

  • Er æresmedlem i en dyrevernsgruppe.

  • Kalles «veggen» av Barcelona-fansen

(Kilder: Goal.com, Daily Mail, Fifa, futbolchick.blogspot.no)