LERKENDAL (adressa.no): Danmarks 0-4-tap hjemme mot Armenia betyr nemlig at drømmen om Brasil-VM er iferd med å gå i tusen knas.

Nederlaget mot laget som kun dager tidligere tapte hjemme for Malta har fått danskene til å rase og pressen har overgått hverandre i forsøk på å beskrive elendigheten levert av Morten Olsens menn.

— Et sjokk

Og i Trondheim satt Rosenborgs tre danskeimporter og rynket på nesen over det de fikk se.

— Det var selvfølgelig et sjokk. Det var ikke noe vi hadde regnet med, sier midtbanemann Mike Jensen til adressa.no.

— Jeg hadde både trodd og håpt at Danmark skulle vinne, og jeg er sjokkert over størrelsen på tapet. Det er selvfølgelig ergerlig for dansk fotball, sier han.

For kampen var viktig for et dansk landslag som har slitt i innledningen på VM-kvalifiseringen. Men i stedet for en forventet hjemmeseier endte det altså i rødhvit dynamitt fullstendig uten futt – og danske spillere som slukøret og duknakket ruslet av banen.

— Vi kjenner jo mange spillere på laget, og det var vondt å se dem slik etter kampen, sier Nicki Bille Nielsen.

Håper på landslagssjansen

Nå håper de to på fadesen kan gi andre – deriblant dem selv – muligheten til å spille med flagget på brystet.

— Når VM-sjansene ryker kan man kanskje se etter nye som kan få sjansen, sier Nielsen, som selvsagt ikke håpet at det skulle gå så ille med Danmark som det gjorde tirsdag kveld.

— Jeg synes ikke man skal håpe på at konkurrentene gjør det dårlig, man vil ikke komme inn på den måten. Men samtidig må man holde seg klar til å gripe muligheten dersom den byr seg, sier Jensen.

- Har dere gjort dere fortjent til muligheten gjennom spillet i Rosenborg?

— Det er vanskelig å si. Periodevis, ja. Men vi har mye mer å gå på. Hadde vi spilt opp mot vårt beste hadde vi vært på førsteplass i eliteserien, mener Jensen.

Nicki Bille Nielsen mener spill i Rosenborg bør gjøre dem aktuelle, i det minste.

— Vi spiller i en kjempestor klubb og gjort det godt i en liga som er ganske lik den danske, så hvorfor ikke, sier han.