STRØMSGODSET-ROSENBORG 2-0

36-åringen med lang fartstid i Rosenborg har bestemt seg for å gi seg etter sesongen, og selv om han kom til Strømsgodset som godt voksen i 2009 har han rukket å bli en av klubbens største spillere gjennom tidene.

Allerede før kamp ble det spilt av en hyllestvideo til Storflor på storskjermen på Marienlyst, og sangen om at det kun finnes én Øyvind Storflor runget ved flere anledninger.

Og da trønderen skulle få blomster for lang og tro tjeneste foran sin aller siste opptreden på Godsets hjemmebane stilte både Strømsgodset— og Rosenborg-spillerne opp som æresvakt.

Øyvind Storflor scoret et vidunderlig mål mot Rosenborg i sin siste hjemmekamp som Strømsgodset-spiller. Foto: NTB Scanpix

Storflor startet på benken, men kom inn halvveis i den andre omgangen. Det tok ikke mer enn drøyt ti minutter før han leverte varene.Det sto nærmest skrevet i stjernene at han skulle gjøre noe helt spesielt i sin avskjedskamp på Marienlyst – og det var nettopp det han gjorde.

Tolv minutter før full tid – på stillingen 1-0 til hjemmelaget – fikk Strømsgodset frispark like utenfor sekstenmeteren. Storflor gikk frem, slik han har gjort uendelig mange ganger før, satte høyrefoten på ballen og skrudde den nydelig forbi Rosenborg-muren og utenfor Adam Larsen Kwaraseys rekkevidde. Kulen endte i nettet, til enorm applaus fra den nesten 8000 tilskuererne.

Rosenborg maktet aldri å komme tilbake etter kalddusjen, og gikk dermed på sitt tredje tap i årets eliteserie.

(Krever innlogging)

Stor Helland-mulighet

Det kunne dog blitt annerledes.

Etter ti minutter var det svært nær ved å smelle. Rosenborg, som slett ikke var det førende laget i åpningen, fikk en god kontringsmulighet.

Plutselig hadde Pål André Helland klar bane mot mål, og ble levert ballen på et forholdsvis pent serveringsfat. Alene med Espen Bugge Pettersen chippet Helland ballen over den utrusende sisteskansen, men Lars Christopher Vilsvik oppfattet faren i tide og rensket unna på streken før ballen passerte den.

Hjemmesupporterne mente for øvrig at Helland felte en Godset-spiller i forløpet til muligheten, og at han skulle hatt frispark mot seg.

Få minutter senere fikk Christian Gytkjær nettkjenning etter en stuss fra Matthias Vilhjalmsson, men ble avvinket for offside.

Dermed hadde Rosenborg løftet seg etter en heller traurig start på kampen, men det betød ikke at mulighetene skulle komme på løpende bånd det neste kvarteret. Mike Jensen hadde en halvsjanse, mens Gytkjær meget vel kunne headet inn 1-0-scoringen på et Helland-innlegg etter halvtimen. Avslutningen endte imidlertid ikke på mål.

Uavgjort til pause

Men Godset var til stadighet frempå med noen småfarligheter, og Eirik Ulland Andersen hadde hjemmelagets til da største mulighet da han curlet ballen like utenfor Adam Larsen Kwaraseys venstre stolpe etter 35 minutter.

Helt urimelig var det dog ikke at det sto uavgjort da dommer Trygve Kjensli blåste av for pause etter temmelig nøyaktig 45 minutter på Marienlyst.

Tidlig Godset-scoring

Det gikk ikke lang tid av den andre omgangen før den situasjonen hadde endret seg.

Rosenborg startet rufsete, og en stygg, upresset feilpasning fra Gudmundur Thorarinsson midt på banen ga hjemmelaget en overgangsmulighet de skuslet bort. Like etter endte historien helt annerledes.

Godset tok seg rundt på venstresiden og Jonathan Parr fikk til slutt ballen på venstresiden i feltet – like innenfor sekstenmeterstreken. Han jobbet seg på tvers i boksen, før han fyrte løs med høyrelabben og fikk et strålende treff. Ballen gikk i vinkelen oppe til venstre for Adam Larsen Kwarasey, som på ingen måte kunne lastes for scoringen.

RBK uten trøkk

Før kampen sto både Strømsgodset— og Rosenborg-spillerne æresvakt for Øyvind Storflor, som har bestemt seg for å gi seg etter sesongen. Godset-spilleren startet på benken, men kom inn til sin aller siste Marienlyst-opptreden halvveis ut i den andre omgangen.

Like før Storflors innbytte så Rosenborg ut til å feste grepet om kampen, men det var kortvarig.

Silkefoten hans satte inn 2-0-scoringen på et lekkert frispark etter kun ti minutter på banen.

Det var mer enn nok til å sikre Strømsgodset seieren. Rosenborg var aldri i nærheten av å svare.