— Jeg trener så mye fordi jeg liker det, sier Petter Røste Fossen.

23-åringen som spiller for Stavanger Oilers i Get-ligaen gikk til topps i lørdagens Ironman-konkurranse på Olympiatoppen, der over 200 av landets beste ishockeyspillere deltok.

Oilers vant lagkonkurransen, og Røste Fossen var klart best individuelt.

Og kanskje mest imponerende: 23-åringen var blant de ti beste i samtlige åtte øvelser! Det vitner om en imponerende allsidighet.— Det betyr absolutt noe for meg å vinne denne konkurransen. Det er først og fremst på isen det teller, men dette viser i alle fall at jeg har en god allsidighet. Veldig moro, sier Røste Fossen.

Lite alkohol og mye søvn

Han var best på 40 meter sprint og i spenst. På de andre seks øvelsene fikk han følgende plasseringer: 5. plass på 3000 meter, 7. plass i knebøy, 7. plass i benkpress, 4. plass i brutalbenk, 7. plass i chins og 4. plass i kassehopp.

— Det nytter ikke bare å trene benkpress og knebøy. Jeg liker å trene allsidig, og i ishockey er både hurtighet, styrke, smidighet og bevegelighet viktig. Det skader aldri å være godt fysisk forberedt, sier Røste Fossen.

Han kan trygt kalles en toppidrettsutøver. Alkohol er han forsiktig med.

— Jeg tar meg en fridag i ny og ne, jeg også. Når det gjelder alkohol blir det til at jeg tar en skikkelig fest når jeg først gjør det, heller det enn mange fester, sier han.

Søvn er også viktig.

— Man må spise riktig og slappe av mellom slagene. 7-8 timer søvn passer jeg på å få, sier han.

Fem timer daglig

Det er en imponerende muskelmasse han kan vise til. Og det ligger en del treningstimer bak.

I ishockeysesongen står kampene i kø, og det blir mest trening på is. Sommerstid utenfor sesongen er det to daglige fellestreninger, samt eventuell trening på egenhånd.

— Nå i oppkjøringen er vi på is to ganger om dagen, det vil si tre timer hver dag. Så blir det halvannen til to timer fysisk trening ved siden av, forteller 23-åringen.

Det som kanskje skiller ham fra en del andre er at han er så god på egentrening.

— Vi har i utgangspunktet fri hele juli. Da har man valget om å ta helt fri eller å trene på egenhånd. Selv var jeg på ferie i USA og på hytten, men jeg tok meg selv i nakken og trente stort sett hver dag. Her er det nok mange som feiler. Selv trener jeg så mye fordi jeg liker det, sier Røste Fossen.

Han vant ishockeyspillernes Ironman-konkurranse allerede som 18-åring. Årets seier er hans tredje.

— Jeg gikk inn i konkurransen med mål om å vinne. De fleste sier at de ikke bryr seg, at det er så kjedelig, men det er kanskje fordi de er for dårlig forberedt, sier Petter Røste Fossen.

Godt forberedt var i hvert fall han.

PS: Fredrik Lystad Jacobsen og Magnus Lindahl, begge fra Sparta Warriors, endte på 2. og 3. plass individuelt. Lagkonkurransen ble vunnet av Stavanger Oilers foran Sparta Warriors og Stjernen Hockey. Videre fulgte Vålerenga Ishockey, Lørenskog IK, Frisk Tigers, Manglerud Star, Lillehammer IK, Kongsvinger Knights og Storhamar Dragons.