Etter fredagens sprint i Falun skiller det kun tre poeng i favør Therese Johaug foran lørdagens skiathlon. Søndagens 10 kilometer i fri teknikk kan avgjøre alt.

Bjørgen vant fredagens sprint foran Ingvild Flugstad Østberg. Johaug endte på 17.-plass og fikk med seg 14 verdifulle poeng.

Sekunder

For Bjørgen var ikke poengene viktigst. Det var de 30 bonussekundene hun fikk med seg foran søndagens jaktstart.

— Det viktigste i dag er at jeg kan ta med meg noen sekunder inn i Touren videre. Det er det beste jeg gjør, heller det enn at jeg hentet meg flere poeng. Er det slik at Johaug er nummer en på søndag og jeg nummer to så er det favør henne igjen. De sekundene jeg tok er nok mer viktig, sa Bjørgen.

— Hva med lørdagens skiathlon og duellen mellom deg og Therese?

— Vi kommer nok til å skule på hverandre. Vi vet også at jeg har min styrke mot slutten, og hun vil sikkert prøve seg i Mördarbakken, sa Bjørgen.

Ikke rå

Bjørgen var favoritt i manges øyne foran fredagens sprint, men igjen ble hun slått av Ingvild Flugstad Østberg i prologen. Østberg så lenge ut som en vinner. Hun gikk bedre i kvart- og semifinalen enn Bjørgen.

— Jeg følte meg litt trå i dag, men synes at jeg kom meg veldig til finalen. Jeg var heldig og fikk det godt til nedover og et fint spor mot slutten. Hadde Ingvild valgt annerledes, ville jeg ha havnet i dødens i den siste svingen. Det er små marginer, og det gjelder å ha flaksen på sin side, sa Bjørgen.

Bjørgen gikk et godt oppløp, men Østberg nærmet seg sterkt på de siste meterne.

Blandet

Det hjalp ikke for Østberg. Bjørgens seier gjorde at hun også tok tredjeplassen sammenlagt i sprintcupen. Den hadde Østberg kontroll på lenge.

Og akkurat det irriterte Gjøvik-jenta en del.

— Jeg sitter igjen med blandede følelser. Jeg er selvsagt fornøyd med 2.-plassen i dagens sprint, men jeg lå tre poeng bak Marit i sprintcupen foran dette rennet, og hun var den eneste som ikke burde være foran med tanke meg på tredjeplassen i sprintcupen. Og så var hun den eneste som kom foran meg. I fjor ble jeg nummer tre i sprintcupen, og så ble det stang ut i VM. I år ble jeg fire i sprintcupen, og så ble det stang inn i OL. Jeg velger heller det siste alternativet. Marit er sterk, fastslo Østberg.

— Jeg er uansett superfornøyd med sesongen. Det er min beste noensinne, sa Østberg.

(©NTB)