TRONDHEIM (adressa.no): Dramaet rundt Petter Northug tok i natt en ny vending.

Da bekreftet både hans hovedsponsor Coop og Northug selv at de vil bryte avtalen med selskapet Nye Høyder, hvor både hans manager Are Sørum Langås, trener Eirik Myhr Nossum og far John Northug er tilknyttet.

— Vi er ikke i mål

Til tross for enighet på det området gjør kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge det klart overfor adressa.no at diskusjonene fortsatt ikke er i mål. Det betyr at det fortsatt er uvisst hvorvidt Coop fortsetter samarbeidet med skistjernen, som nylig ble tatt for fyllekjøring.— Vi er ikke i mål. Vi fortsetter samtalene og håper å komme til en beslutning neste uke, sier Paus til adressa i 08.30-tiden fredag morgen.

Hun vil ikke si noe om hvem som skal ta de endelige avgjørelsene når Northug skal sette sammen sitt nye støtteapparat før neste sesong.

Stiller seg bak Coops krav

Klokken 00.18 i natt sendte Paus ut denne SMS-en, hvor hun formidlet Petter Northugs holdning i saken:

— Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren.

Sent torsdag kveld bekreftet Coop til adressa.no at de krever at Northug bryter avtalen med Nye Høyder.

— Administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge bekrefter nå sent i kveld at det stemmer at Coop krever at Petter Northugs avtale med Nye Høyder må avvikles for at Coops samtaler med Northug om en videreføring av samarbeidet kan videreføres, skrev Paus i en SMS.

Ordknapp Skinstad

Langrennssjef Åge Skinstad i Norges Skiforbund vil si minst mulig om saken som blusset opp torsdag kveld.

— Jeg vil prate med Petter om det før jeg har noen kommentarer, sier han til adressa.no fredag morgen.

Han har ingen planer om å tilby Northug umiddelbar hjelp i arbeidet med å sette sammen et nytt støtteapparat.

— Petter har takket nei til landslaget og det forholder vi oss til. Inntil han gir andre signaler er det ikke noe tema.

- Har flinke folk

Da Petter Northug i forrige uke snakket ut til adressa.no etter fyllekjøringen, svarte han slik på spørsmålet om han har godt nok støtteapparat rundt seg og om han i for stor grad omgir seg med ja-mennesker:

— Jeg har veldig flinke folk rundt meg, personer som setter meg på plass når det kreves. Det er det ingen tvil om. Fra utsiden kan det sikkert virke som det ikke er slik, men det er ikke tvil om at jeg har de riktige personene rundt meg.

Nå ser det ut til at store deler av hans støtteapparat blir byttet ut, deriblant hans aller viktigste støttespillere.Manager Are Sørum Langås besvarte ikke adressa.nos henvendelse fredag morgen. Torsdag kveld sa han dette i en SMS:

— Jeg har ingen kommentar til dette.