CELTIC – ROSS COUNTY 2-0

Som ventet var Ross County en høyst overkommelig motstander for Celtic i lørdagens serieåpning i skotsk Premier League.

Etter kun tre minutter sto det 1-0. Det endte med 2-0 til Ronny Deilas lag etter en scoring av Stefan Johansen.

Celtic har vunnet seriegull fire sesonger på rad, og alle tror at Deila vinner sitt andre strake ligatrofé. Storklubber som Rangers og Hearts ligger nede for telling, og Aberdeen regnes som den argeste konkurrenten.

Lav odds

Men oddsselskapene har ingen tro på at andre enn Celtic vinner. Setter du 100.000 kroner på Celtic-gull, får du bare en liten skjerv tilbake i gevinst. Selskapet Ladbrokes regner det som sannsynlig at Celtic vinner 19 av 20 ganger, mens William Hill gir deg åtte ganger innsatsen tilbake på spill om at Celtic ikke vinner ligaen.

I Ronny Deilas første sesong som Celtic-manager vant klubben seriegullet med 17 poengs avstand ned til Aberdeen. Flere av oddsselskapene tilbyr spill på seiersmarginen, og oddsen er ikke særlig høy på at Celtic gjentar forrige sesongs bedrift.

Da vant Celtic 29 av 38 seriekamper og tapte kun fire ganger.

Rett i ledelsen

Stefan Johansen feirer etter å ha satt inn 2-0. Foto: Digitalsport

Stefan Johansen var som vanlig i Celtics startoppstilling. Kun drøye to minutter var spilt da Leigh Griffiths gikk i bakken innenfor 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. Griffiths ordnet selv 1-0 fra ellevemeteren.Ti minutter før pause sto det 2-0, denne gang signert Stefan Johansen. Den norske landslagsspilleren fikk servert ballen inne i feltet og banket den kontant til venstre for Ross County-keeperen. 2-0 holdt seg til pause på Celtic Park.

Vertene sparte på kreftene etter pause, og flere mål ble det ikke.

Champions League-kvalik

Celtics store målsetting denne sesongen, ved siden av å vinne hjemlig serie og minst en av cupene, er å kvalifisere seg for Champions Leagues gruppespill.

I første kamp i tredje kvalikrunde vant laget kun 1-0 hjemme mot Qarabag i midtuken. Returkampen i Aserbajdsjan spilles kommende onsdag.

Vinner Celtic den kampen gjenstår det ett hinder før et lukrativt og gjevt gruppespill er sikret. Klarer Celtic det vil Ronny Deila få enda mer heltetstatus enn han allerede har opparbeidet.

PS : Stefan Johansen ble byttet ut etter en times spill for å bli spart til den viktige kvalikkampen onsdag.