I morgen starter han i sin tredje turnering på Europatouren. Det skjer i Open de Andalucía i Marbella. Turneringen varer til søndag. Fana-golferen har også siktet seg inn på turneringen Trophee Hassan II i Marokko 22.–25. mars, og Sicilia Open 29. mars til 1. april.

I de to sistnevnte spilles det om henholdsvis 1,5 og 1 million euro.

Turneringene blir veldig viktige med tanke på Børsheims videre tilværelse på Europatouren, som er en av de to beste golfturneringene i verden.

Ny rangering etter Sicilia

Det nærmer seg nemlig ny ranking.

— Jeg tror rerankingen er etter turneringen på Sicilia. Jeg må heve meg nå, slik at jeg beholder rankingen min eller aller helst bedrer den. Jeg er uansett inne på Europatouren hele sesongen, men det har en del å si med tanke på hvilke turneringer jeg får spille videre i sesongen, sier han.

Børsheim trente ti dager i Barcelona med den norske satsingsgruppen til OL i 2016, før han dro til Marbella. Før det har han også vært på en lengre treningsleir i Thailand. Han sier til Bergens Tidende at han føler han har hevet spillet sitt til den viktige perioden som kommer.

— Jeg har spilt to turneringer på Europatouren så langt. I den første gikk det bra innledningsvis, men dårlig utover i helgen. I den andre spilte jeg dårlig. Etter det har jeg trent mye mer, og jeg ser frem til å spille igjen, sier han.

De to turneringene han har spilt så langt er Africa Open og Joburg Open, begge i Sør-Afrika tidlig i januar.

Lønner fire trenere

Golferen fra Fana Golfklubb har en gruppe trenere som han jobber med. Disse lønner han selv med sponsorpenger og premiepenger. I tillegg til hovedtreneren, har han en mental trener, en puttetrener og en svingtrener.

- Satser jeg, så satser jeg. Jeg lønner trenerne selv, men lønnen deres er basert på prosent av inntekten min. Så hvis jeg spiller bra, tjener de bra, forklarer han. Så langt har utbyttet vært heller magert. Børsheim tjente rundt 12.000 kroner på 73.-plassen i Africa Open.

Han forteller at han har jobbet mye med den mentale treneren nå.

— Og jeg har også jobbet mye med å slå slag jeg er ukomfortabel med.

Marokko usikkert

Børsheim er garantert å få spille Andalucia Open og Sicilia Open. Turneringen i Marokko er mer usikker. Da vi snakket med ham denne uken, lå han som nummer ni på venteliste.

16. februar dro han til India, bare for å oppleve at han ikke kom med i 1,8 millioner euro-turneringen Avantha Masters. Han endte som nummer to på venteliste.

— Da var jeg nummer 30 på venteliste i starten, så det går fort nedover. Jeg bør ha en sjanse til å få spille i Marokko når jeg er niende reserve nå.