Etter tap i de to siste kampene endte Brann med 53 poeng i 1. divisjon.

Det er nest dårligst opprykkssum siden 16-lagsserien ble innført i 2001. Kun Stabæk har rykket opp med svakere poengsum enn Brann: Laget fra Bærum sanket 52 poeng i 2013-sesongen ( se fakta ).

Det skal dog sies at Stabæk klarte seg brukbart i eliteserien året etter opprykket – de endte på 9. plass i 2014. LES OGSÅ: Slik så det ut da Nilsens treårskontrakt ble presentert.

Dette er årets siste Brann-spillerbørs. Kos deg med den!

Opp med 69 poeng, rykket ned

Sandefjord og trener Lars Bohinen suste igjennom 1. divisjon i fjor, men livet i eliteserien ble for tøft. Foto: NTB scanpix

Sandefjord er allerede klar for nedrykk etter at de stormet igjennom 1. divisjon i fjor. Laget til Lars Bohinen samlet hele 69 poeng, men er langt unna å berge eliteseriekontrakten i år.– Jeg tror ikke det spiller så stor rolle, sier Bohinen.

– I Branns tilfelle må en vel se på statistikken før og etter Rikard Norling, fortsetter han.

Vi har gjort utregningen: Under Norling tok Brann 14 poeng på 10 kamper, som gir et snitt på 1,4 poeng per kamp. Under Lars Arne Nilsen har Brann tatt 39 poeng på de siste 20 kampene, som gir et poengsnitt på 1,95. Med et snitt på 1,95 over en hel sesong ville Brann ha endt på 58,5 poeng.

Bohinen påpeker at Brann som klubb har et budsjett som er tre ganger større enn Sandefjords.

– Det viktige er å gire seg opp til å bli en klubb som kan overleve i eliteserien, sier Bohinen, som fortsetter som Sandefjord-trener etter nedrykket.

Brann-blogger Doddo ser allerede fremover. Les fersk blogg fra ham her.

Spissproblem i Brann

Ikke bare har Brann sanket lite poeng i år, målforskjellen er også dårlig.

Brann har kun 11 plussmål (46-35) mens serievinner Sogndal har 28 (59-31).

Foruten Sogndal har både Sandnes Ulf (49), Ranheim (48), Levanger (48) og Jerv (47) funnet veien til nettmaskene oftere enn Brann denne sesongen.

Branns lillebror Åsane, som med nød og neppe berget plassen i 1. divisjon, har scoret like mange seriemål som Brann denne sesongen.