Arsenal gir ikke opp håpet om seriegull og rullet over Blackpool søndag med «gammelkeeperen» Jens Lehmann på laget.

Det er ikke selve seieren som vil skape de største overskriftene etter kampen, men Lehmanns comeback. Arsenal mønstret et knallsterkt lag der hele reservebenken også besto av landslagsspillere.

Da skal London-laget slå et såpass urutinert eliteserielag som Blackpool.

Det gjorde de også. Arsenal viste glimt av storhet og skapte noen praktfulle angrep og mål. Slik opptrer gjerne Arsenal under Arsène Wenger når laget er i form.

Det gjorde de ved hjelp av en gammel kjenning i mål: 41 år gamle Jens Lehmann. Det var det ikke mange som hadde trodd for én måned siden. I midten av mars hadde manager Arsène Wenger kun Manuel Almunia tilgjengelig mellom stengene, og Wenger hentet overraskende inn Lehmann, som for lengst hadde lagt opp. Lehmann fikk kontrakt ut sesongen.

Lehmann spilte for Arsenal fra 2003 til 2008, men fikk ikke fast plass på laget i den siste sesongen. Da ble Almunia foretrukket.

Overraskelse

Under oppvarmingen søndag skadet Almunia seg i kneet, og dermed kom Lehmann inn i siste liten.

– Noen ganger handler livet om overraskelser. Det skjedde med meg. Du vet aldri om jeg får sjansen igjen de kommende ukene. Uansett bryr jeg meg ikke om dette var kampen jeg fikk. Vi vant, det var viktigst. La oss se hva som skjer videre , sa Lehmann.

Den aldrende tyskeren dummet seg ikke ut, selv om det kanskje kan diskuteres om han burde ha holdt seg på streken da Blackpool scoret.

– Jens har grunn til å være stolt av seg selv. Måten han opptrer på under trening hver eneste dag er strålende. Han hjalp oss til en seier, og det blir avgjørende mot slutten av sesongen. Jens er en intelligent og oppofrende spiller, skrøt Arsenal-manager Wenger.

Flott

17 minutter var spilt da Arsenal tok ledelsen på mesterlig vis. Robin van Persie ble frispilt på venstrekanten, og nederlenderen sendte omtrent umiddelbart til en Abou Diaby på løp inn i feltet. Han kunne kontrollert bredside den inn i mål. Bare minutter senere ble ledelsen doblet. Emmanuel Eboue spilte vegg med Englands landslagsspiller Jack Wilshere, dro seg inn i feltet og banket ballen høyt i mål. Vakker angrepsfotball igjen.

Statistikksenter Premier League:

Gary Taylor-Fletcher reduserte for Blackpool på en overgang sju minutter etter hvilen.

3-1 til Arsenal kom i det 73. minutt på en kjapp kontring. Theo Walcott slo et flatt innlegg til Robin van Persie, som scoret kontant. Det var hans 12. seriemål for sesongen.

Dermed holdt Arsenal fast på 2.-plassen på tabellen. Laget er sju poeng bak Manchester United med én kamp mindre spilt.

United styrer mot et nytt seriemesterskap, mens Arsenal fortsatt øyner et lite håp om å ta dem igjen.

– Vi er ubeseiret i lang tid, og jeg visste at vi fortsatt ville ha en sjanse om vi vant denne kampen. Vi er nødt til å vinne hengekampen, men først må vi slå Liverpool søndag, sa Wenger.