MANCHESTER UNITED – SWANSEA 2-1

Kveldens kamp mellom Manchester United og Swansea handlet i det store og hele om én mann — sir Alex Ferguson.

Skotten hadde sin siste kamp på Old Trafford, etter 26 år i jobben. På banen hadde han stjerner som Rio Ferdinand, Paul Scholes og Robin van Persie.

På tribunen satt Wayne Rooney.

Rooney er en av klubbens største stjerner, men har denne sesongen blitt satt i skyggen av toppscorer Robin van Persie. Dessuten ble han benket til fordel for Danny Welbeck i en mesterligakamp mot Real Madrid.

Dette har gjort at engelskmannens forhold til klubben har blitt lunkent, og ført til rykter om at Liverpool-mannen vil videre.

Etter kampen mot Swansea ble dette bekreftet av Ferguson.

  • Wayne Rooney har sagt at han vil vekk fra klubben, sier skotten til BBC.

  • Vi har sagt nei til det, men nå er det ikke lenger min avgjørelse.

Under utdelingen av seriemesterskapsmedaljene, var Rooney, sammen med Andreas Lindegaard, den eneste som ikke ga manager Ferguson en klem. Håndtrykket til dansken ga til manageren virket likevel en god del varmere enn det Rooney liret av seg.

  • Jeg mener at han burde tenke seg om. Han har vært misfornøyd med å bli tatt av banen noen ganger denne sesongen. En Wayne Rooney i toppform vil ikke bli tatt av banen, sier Ferguson om sin stjernespiller.

Fergusons erstatter på managerplassen, er Evertons David Moyes. Moyes har tidligere trent Rooney, uten at forholdet mellom de to er helt på topp.

I 2008 ble Moyes tilkjent erstatning av retten etter at Rooney hadde kommet med lite flatterende beskrivelser av sin tidligere sjef i en bok.