HERNING (aftenposten.no): Ole Kamara er fersk seriemester med Strømsgodset. Etter planen skal landslagsspissen returnere til sin klubb Ried i Østerrike nå som utlånet til Godset er over, men hva fremtiden bringer for Kamara er høyst usikkert.

– Jeg skal ha en prat med agenten min når denne samlingen er over, så får vi ta det derfra. Akkurat nå vet jeg ikke hva som skjer, sier Kamara til Aftenposten.

Han scoret 12 mål for Strømsgodset etter at han i sommer vendte tilbake til Drammens-laget på lån. Der kom også målene, noe som førte til både landslagsspill og seriegull.

Det er gode kort å ha på hånden når han skal avklare sin fotballfremtid.

Valgte Godset foran Europa

– Jada, det er det. Det er ikke feil å bli seriemester, score mål og spille på landslaget. Jeg håper jo så klart å kunne score et par mål for Norge også, sier spissen.

Kamara, som tok sølv med Strømsgodset i fjor, gikk til SV Ried i januar i år. Men han gikk raskt på lån til 1860 München. I sommer returnerte han til Norge og Drammen. Nå blir det etter alt å dømme utlandet igjen. Dog ikke Ried.

  • Se også:

– Jeg har en drøm, som de fleste andre unge fotballspillere, om å spille i en av de fire-fem største ligaene i verden. Det er det jeg jobber mot. Men det kan hende veien mot et slikt mål ligger i å spille mer for Strømsgodset. Vi får se hva som skjer. Men det ville uansett ikke vært noen nedtur for meg om jeg skulle fortsette litt i Strømsgodset. Jeg valgte selv å dra tilbake dit. Jeg kunne spilt for klubber som spiller i gruppespillet i Europa League nå, klubber som tidlig viste interesse for meg. Men jeg valgte Godset selv fordi jeg trives så godt der. Og det valget viste seg jo å være et smart valg, sier Kamara.

Igjen er han en del av Per-Mathias Høgmos landslagstropp, og er høyaktuell for en startplass mot Danmark i Herning fredag. Etter det venter en måneds ferie i USA. Når avklaringen kommer vet han ikke. Kamara har ikke hastverk.

– Kanskje det skjer noe mot slutten av ferien, jeg vet ikke. Det haster ikke for min del.

Premier League

– Som alle nordmenn har jeg en drøm om å kanskje en dag få lov til å gå inn på en Premier League-bane, det hadde vært kult, sier Kamara.

– Hvem kunne du tenke deg å være makker med der da?

– Hehe. Nei, det vet jeg ikke. Jeg har faktisk ikke noe favorittlag der borte.

– Så hvis Wayne Rooney skulle bli langtidsskadet…?

– Nei, nei, nei. Det kommer aldri til å skje at jeg blir så god at jeg kan få spille der. Men kanskje en dag man kan bli så god at man kan få sjansen i Premier League, men ikke i de klubbene der. For alt jeg vet passer ikke den ligaen min spillestil en gang, sier Kamara.