Ronny Deilas Celtic er på god vei mot et nytt skotsk seriemesterskap med 2-1 borte mot Motherwell lørdag. Lagets storscorer Leigh Griffiths avgjorde med to mål.

Men den store snakkisen kom etter kampen. Da Deila strakk fram hånda for å takke Motherwell-manager Mark McGhee for kampen, valgte sistnevnte å overse Deila og gå rett til nordmannens assistent.

Bildene fra kampen viser en nærmere sjokkert Deila, som ikke så ut til å skjønne reaksjon til trenerkollegaen.

— Bisarr situasjon med Mark McGhee og Ronny Deila, skriver BBC-reporter Jonathan Sutherland på Twitter.

— Mark McGhee sier han nektet å ta Deila i hånda ettersom han følte Deila hadde oversett han tidligere. Innrømmer at hele er en misforståelse, skriver BBC-reporter Chris McLaughlin.

Celtic er, etter at 33 serierunder er unnagjort, åtte poeng foran Aberdeen. Serietoeren tapte fredag for Hearts. Etter helgens runde deles tabellen i to. De seks øverste lagene møtes i en enkelt serie før serien er ferdigspilt. De samme gjør de seks nederste lagene.

Det kunne blitt et tidlig mål på Griffiths. Etter 26 minutter hadde han nemlig muligheten til å ta Celtic i ledelsen fra straffemerket etter at Patrick Roberts ble felt på veien igjennom.

Lagets toppscorer klarte derimot å sende straffen utenfor målet. Forsøket havner nok under kategorien kandidat til årets dårligste straffe på De britiske øyer.

Samme mann revansjerte seg derimot da han scoret det forløsende 1-0-målet minuttet før sidebytte. Stefan Johansen, som spilte 70 minutter av kampen, var sentral i det flotte angrepet hvor Griffiths sto riktig plassert inne i 16 meter og bredsidet ballen i mål. Det var hans 27. fulltreffer denne sesongen.

Etter en times spill tok vertene seg inn i kampen igjen. En litt slapp defensiv jobb fra Johansens side, og Scott McDonald kunne banke inn utligningen på en mønsterpasning ut i 45 grader.

Griffiths satte sitt 28. mål for sesongen da han sendte Deilas lag til ny ledelse kvarteret før slutt.