Etter utallige saker i engelsk media som har linket José Mourinho og jobben som engelsk landslagssjef, har nå portugiseren endelig tatt bladet fra munnen. Dog ikke sin egen munn – men denne gangen er det Mourinhos offisielle talsmann som uttaler seg.

– Vi er ikke blitt direkte kontaktet av FA (det engelske fotballforbundet), men det ville vært en ære om de hadde gjort det. Mourinho liker engelsk fotball, folket, landet og spillerne. Han vil gi FA et svar om de kommer med en forespørsel, sier Eladio Paramés, Jose Mourinhos offisielle talsmann, ifølge The Times.

– Vi vet ikke om Mr. Barwick (Brian Barwick, sjef for FA), kommer til å kontakte oss eller ikke. Men om han kommer, vil vi lytte til ham, og vi kan snakke sammen, sier Paramés.

Som arbeidsledig har den tidligere Chelsea— og Porto-manageren brukt tid på å snakke med flere av Englands spillere, og Mourinhos plan for hvordan han vil styre det engelske landslaget er blitt avslørt av engelsk presse.

Chelseas landslagsspillere har støttet Mourinho i å ta jobben, og det samme har blant andre tidligere England-sjef og nåværende Manchester City-manager Sven Göran Eriksson, samt Manchester Uniteds midtstopper Rio Ferdinand gjort.

– Mourinho har ideer om hva han ville gjort dersom han ble England-sjef. Hvis FA ringer oss, vil vi diskutere jobben, forhandle, og Mourinho vil presentere sine tanker om hvordan han kommer til å løse jobben, sier Paramés.

– Det er mye som taler for at Mourinho kommer til å si ja til England-jobben, fordi fotballen i landet er spektakulær og spillerne er veldig gode, sier Paramés.