kjetil Foto: Digitalsport
FotballNorge01.06.2011Foto: Morten Olsen, DigitalsportTrening Norge foran kampen mot PortugalBrede Hangeland Foto: Digitalsport

LISBOA:Hehe. Nei, det blir ikke så lett. Vi blir nødt til regelrett å skrike til hverandre utpå der og ha øynene åpne hele veien. Kommunikasjon er viktig i hver kamp. Men det er ekstra viktig når man møter så hurtige spillere som vi gjør nå, sier Kjetil Wæhler til adressa.no

Sammen med Brede Hangeland blir det Wæhlers oppgave å holde det portugisiske stjernegalleriet på avstand fra keeper Rune Almenning Jarstein i kveld.

Og i motsetning til de mer "klassiske" vingene, som vil ned til cornerflagget for å legge inn, står duoen i kveld overfor en massiv oppgave. Det behøver ikke bli Portugals midtspiss som blir stoppernes viktigste fokus.

– Nani og Ronaldo er begge vingtyper som liker å skjære innover i banen for å komme til skudd. Det er da jeg og Brede er nødt til å ha en klar rollefordeling, og kommunisere godt. Det blir helt avgjørende. Det kan fort komme løp inn bak ryggen vår, og det vil gå veldig fort med ballen. Jeg tror ikke jeg har møtt så fotrappe spillere før, sier Wæhler.

- Utfyller hverandre

Aalborg-stopperen og Hangeland har startet samtlige kamper i kvaliken til nå. Wæhler måtte riktignok ut med skade mot Portugal sist, men føler seg helt trygg på oppgaven som venter.

— Jeg og Brede har spilt mye sammen, og det har føltes veldig trygt og fint. Vi utfyller hverandre bra. Han har kvaliteter både offensivt og defensivt, mens mine styrker er mest i det rene forsvarsspillet, sier Wæhler.

Hangeland utdyper:

— Kjetil er en veldig god duellspiller. I tillegg er han dyktig til å lese spillet. Han er alltid på riktig plass, sier kapteinen.

- Slipper aldri inn mer enn to

Selv omdet er ventet 60.000 tilskuere på mektige Estadio da Luz, og man møter et av verdens for tiden beste landslag, er ikke duoen så redd for mange baklengs.

Så langt har Norge sluppet inn tre mål på de fire første kampene.

— Jeg synes det har fungert bra i hele kvaliken. Og det er veldig lenge siden Norge for eksempel har sluppet inn mer enn to mål i samme kamp, sier Kjetil Wæhler.