Det sier Leon Aurdal, styreleder i Sunnmøre Fotballkrets og leder av Kretslederutvalget (KLAU).

Både Divisjonsforeningen og Serieforeningen for kvinnefotball (SKF) har kommet med kritiske innspill til valgkomiteen i Norges Fotballforbund angående fotballpresident Yngve Hallén.

Presidentbråket førte til at lederen av Divisjonsforeningen trakk seg denne uken, slik bt.no meldte i går .

– Ingen diskusjon

Men nå får Hallén kjærkommen støtte fra kretslederne, som også spiller en viktig rolle når valgkomiteen skal komme med sin innstilling før fotballtinget i mars der nordhordlendingen Hallén håper på gjenvalg.

– Det har ikke vært noen diskusjon blant kretslederne om å skifte ut den sittende presidenten, sier Leon Aurdal.

Han kjenner seg ikke igjen av bildet som tegnes av Hallén som en udemokratisk leder.

– Tvert imot. Jeg oppfatter ham som tilstedeværende og tilgjengelig. Jeg har sagt til valgkomiteen at Hallén er tilstedeværende i våre forum, og det er positivt , sier Aurdal.

Han påpeker at den enkelte kretsleder har muligheten til å ytre seg overfor valgkomiteen i NFF.

– Men hvis det hadde vært et opprør blant kretslederne hadde jeg visst om det. Personlig mener jeg at det ville vært uheldig for norsk fotball med et presidentskifte etter to år. Det er for lite, sier han.

Kontroll på økonomien

Aurdal roser NFF og Hallén for å ha fått kontroll på økonomien.

– Men jeg skjønner skuffelsen blant dem som opplever å miste pengestøtte, sier han.

Det har stormet rundt Yngve Hallén i lang tid. Først sluttet generalsekretær Paul Glomsaker på dagen etter sterk uenighet, og senere ga Halléns to visepresidenter beskjed om at de ikke tar gjenvalg.

Denne uken ble det klart at både Hege Leirfall og Hege Jørgensen trekker seg fra styret i Norges Fotballforbund fordi de mener at styrearbeidet oppleves som umulig under Halléns ledelse. Styremedlemmene Anders Eggen og Mette Christiansen vurderer også å gi seg.

Samarbeidsproblemer er blitt trukket frem av flere, det samme er viktige politiske vedtak som pengestøtte. Hallén har også fått mye kritikk etter at TV 2 på svært overraskende vis mistet fotballrettighetene til Canal+.

Fakta/Forbundsstyret i NFF

President: Yngve Hallén

Visepresidenter: Einar Schultz, Hege Andersen Leirfall

Styremedlemmer: Anders Eggen, Arne Aambakk, Hege Jørgensen, Kjartan Berland, Mette Christiansen

— Neste forbundsting avholdes i mars på Lillestrøm.

— Hallén håper på gjenvalg. Begge visepresidentene har gitt beskjed om at de ikke tar gjenvalg, det samme gjelder flere av styremedlemmene.

— Valgkomiteen ledes av Ulla Britt Wiig Kristensen. Hun har valgt å fratre vervet som leder i Serieforeningen for kvinnefotball (SKF) frem til valgkomiteen har frigitt sin innstilling til nytt styre i NFF. Det er ventet at avgjørelsen vil drøye til utpå nyåret.