ULLEVAAL STADION: VG har i dagene før fotballtinget satt fokus på økende lønnsutgifter og pengebruk i Norges Fotballforbund (NFF).

På forbundstinget benyttet avtroppende president, Yngve Hallén, deler av sin tale til å slå tilbake mot det han mener er unyansert journalistikk.

– VG har de siste dagene satt fokus på lønnsutgifter i NFF. Det er bra. Vi er en stor samfunnsaktør og har et ansvar, sa Yngve Hallén fra talerstolen – før han rettet kritikk mot avisen.

LES OGSÅ:

— Oppgitt

– Jeg blir oppgitt når VG skriver at lønningene økte med 59 millioner og at de samtidig unnlater å nevne at konsolideringen av Idrettens Helsesenter står for 64 prosent av denne økningen, sa Hallén.

– Da begynner jeg å lure på om det er sannheten de ønsker å få frem, eller om de har et annet mål, sa NFF-presidenten fra talerstolen.

– VG har ingen annen agenda enn å få frem sannheten. Vårt fokus har vært å få et så komplett bilde som mulig av NFFs pengebruk, svarer nyhetsleder i VGs sportsredaksjon, Leif Welhaven.

En pressemelding fra NFF påstår forbundet at VG unnlater å nevne at økningen er i NFF-konsernet og ikke bare i Norges Fotballforbund.

– Det er faktafeil. Allerede i første setning i brødteksten står det at det dreier seg om NFF-konsernet, sier Leif Welhaven og understreker samtidig at VG la inn en spesifisering angående konsolideringen av Idrettens Helsesenter etter at NFF sendte ut en pressemelding.

Pengebruk

VG har i en rekke artikler belyst en økende pengebruk innad i Norges Fotballforbund. NFF har bidratt med en del informasjon og forbundet forteller blant annet at det 10-15 personer i organisasjonen som hever millionlønn.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo tjener mest med sin årslønn på 3,4 millioner kroner. Men også generalsekretær Kjetil Siem (2,7 millioner, ifølge VG) og toppfotballsjef Nils Johan Semb (2,67 millioner, ifølge skattelistene for 2014) tjener godt.

Samtidig vil ikke NFF vise reiseregningene som forklarer hvordan Kjetil Siem brukte 490.000 på reiser i 2015. Totale kostnader for A-landslaget for herrer har økt betraktelig under landslagssjef Per-Mathias Høgmo. I 2015 brukte A-landslaget 30,3 millioner kroner. Det synes Yngve Hallén er for mye.

– Det har vært et overforbruk rundt A-landslaget herrer, og dette er noe forbundsstyret allerede har sagt at de skal ta tak i, sa Hallén fra talerstolen.