Det indiske utenriksdepartementet har kontaktet norske myndigheter både i Oslo og India i et forsøk på å hente hjem de to barna på ett og tre år som barnevernet i Stavanger har tatt hånd om, skriver Aftenbladet.

De indiske avisene India Today og The Times of India har omtalt saken flere ganger. Mandag skriver avisene at det indiske utenriksdepartementet har kommet med en formell diplomatisk henvendelse til norske myndigheter der de uttrykker stor bekymring over beslutningen fra mai i fjor om å ta de to barna fra det indiske paret og plassere dem i hvert sitt fosterhjem.

Pressevakt Hilde Steinfeld i UD opplyser til Aftenbladet at UD har hatt et møte med den indiske ambassaden i Oslo og at den norske ambassaden i New Delhi har hatt et møte med indisk UD. Her har det fra norsk side blitt gitt generell informasjon om barnevernslovgivning og saksgang.

Indiske myndigheter mener de to barna må få lov til å returnere til hjemlandet dersom foreldrene velger å reise tilbake til India. Oppfatningen er at det ikke kan herske tvil om at dette vil være i den beste langsiktige interesse for barna, ettersom de da vil vokse opp i den kjærlige omsorgen til sin storfamilie.

Onsdag kommer representanter fra den indiske ambassaden i Oslo til Stavanger for å møte advokaten og foreldrene. Steinfeld sier UD forventer at saken vil finne en løsning i domstolen.

Det var 11. mai i fjor at barnevernet i Stavanger hentet de to indiske barna, en jente som da var fem måneder gammel og hennes tre år gamle bror. Barna er nå plassert i beredskapshjem i Norge. (©NTB)