— Veldig moro. Større laks har jeg aldri fått. Den veier 10,3 kilo. Nå ligger den på frysen og venter. Før jul skal jeg til Ålo og få den røykt. Dette blir julemat, sier en fornøyd Start-trener til Fædrelandsvennen.

Stolte fiskere. Håkon og Mons Ivar Mjelde med storlaksen de fikk med seg hjem fra Otra onsdag. Foto: André Vaaler

Sønnen ville fiskeSist gang han kjørte til Vennesla, fikk han ikke helt napp. Det gjorde han til gangs onsdag ettermiddag. Det var sønnen Håkon (11) som ønsket å dra litt tidlig til fotballkampen Odd-Vindbjart. Han ønsket å rekke noen kast i elva først.

På tiende kastet hang han plutselig der. Det ble et kvarters kamp.

— Han har ikke fått fisk ennå. Det er mitt høyeste ønske at han får en fisk i løpet av sommeren, sier Mjelde, før han går over til å fortelle om hvordan han fikk storlaksen:

— Vi kastet litt i sone 4B. På tiende kastet hang han plutselig der. Det ble et kvarters kamp. Laksen bet tett ved land, og jeg greide å holde ham der, forteller Mjelde.

For liten håv

Far og sønn hadde med seg håv, men en altfor liten håv. Redningen ble noen i nabolaget. De kom og hjalp til slik at Mjelde fikk fisken i nettet.

— Fantastisk moro å få en slik sværing på første fisketuren for året, sier Mjelde som pleier å ha noen fisketurer både i Otra og Tovdalselva hvert år.

Mjelde fikk laksen like ved Holehaugen. Det er første gang han har kjøpt årskort i Otra.

— Jeg ble laksefisker etter en treningssamling med Brann i Florø i 2007. Det regnet noe veldig, men vi fikk tilbud om to timer med laksefiske. Jeg hadde aldri prøvd før, men fikk fire fisk, forteller Start-treneren.

Jeg har aldri fått laks på over ti kilo før. Rekorden var en på over ni i Tovdalselva.

Årskort

Siden har han og gode venner fisket når de har tid og anledning. Mjelde sier at han ikke tar helt av som laksefisker, men at det er flott med noen turer i elva om året.

— Jeg har aldri fått laks på over ti kilo før. Rekorden var en på over ni i Tovdalselva, sier Mjelde.

23 fisk

Årets laksesesong har begynt bra. På Scantura var det onsdag kveld registrert 23 laks tatt i Otra siden 1. juni.

Største er fremdeles den på 12 kilo til Terje Olsen.

Mjeldes på 10,3 er nest størst til nå. På tredje plass følger Lars Yngvar Håland med en på ti kilo akkurat.