— Basert på de rådene jeg har fått fra partifunksjonærer, har vi all tillit til at vi vil kunne danne en koalisjonsregjering med flertall i den neste nasjonalforsamlingen, sier den 61 år gamle statsministeren søndag morgen.

Samtidig sier opposisjonspartiet Labors leder, Bill Shorten, at Turnbull og hans regjering har mistet sitt mandat i lørdagens valg. De første resultatene viser imidlertid dødt løp mellom de to sidene, og det politiske kaoset ser dermed ut til å fortsette i Australia.

Styrtrike Turnbull, som i fjor ble landets fjerde statsminister på to år, kommer fra Det liberale parti og leder den liberal-nasjonale regjeringskoalisjonen. For å danne regjering, trenger partiene støtte fra minst 76 av de 150 setene i parlamentets underhus.

Den nasjonale kringkasteren ABCs siste prognose gir Labor 70 seter eller færre, mot dagens 55. Regjeringskoalisjonen ser ut til å mangle ett sete for å få flertall. Hvis prognosen stemmer, har Turnbull og hans allierte mistet 14 av dagens parlamentsplasser - på tross av at australsk presse har erklært støtte til Turnbull og hans allierte.

Rundt sju timer etter at de fleste stemmelokalene i det langstrakte landet hadde stengt, opplyste den australske valgkommisjonen at Liberal ledet med 71 seter. Sentrum-venstrepartiet Labor lå an til å få 68 mandater. (©NTB)