To lag i mesterskapet har brukt trebackslinje i hver kamp, og begge har gjort det meget godt. Wales spiller semifinale onsdag, mens Italia slo Belgia, slo ut Spania og fulgte verdensmester Tyskland til døra før det ble tap på straffespark.

Det skjedde for øvrig etter at Tysklands landslagssjef Joachim Löw i respekt for italienernes styrke vraket sin egen 4-2-3-1-formasjon og stilte med trebackslinje. I samme 3-5-2 som Italia hentet tyskerne resultatet som ga avansement. Mange i Tyskland tror at Löw vil beholde formasjonen også i semifinalen.

— Det er spillerne som avgjør om det blir suksess eller fiasko, men man kan ikke bare strø dem ut på banen. Struktur, kampplan, stil og formasjon har en betydning. Vår formasjon er aldri brukt før, men jeg ville ha den på plass, for jeg følte at den ville få det beste ut av dem, sa Wales-trener Chris Coleman tirsdag.

Han sender laget på banen i en 3-4-2-1-formasjon med to «tiere» bak spissen. Gareth Bale og Aaron Ramsey har hatt de rollene i EM, men Ramsey er suspendert i semifinalen.

Coleman ble av en italiener spurt om formasjonen hans er inspirert av Italia. (©NTB)