17-åringen skal tilbringe ett år i den franske toppklubben, ifølge avisen som føler Rennes tett. Avtalen skal ikke inneholde en kjøpsopsjon for den norske Real Madrid-spilleren.

Det var VG som meldte om nyheten først i Norge.

— Dette blir spennende. Det hadde det vært uansett hvilken klubb han hadde endt opp i, men det blir spennende å se hvordan han håndterer et utlån. Det vil kun tiden vise. Nå er det opp til Ødegaard selv å prestere på treningsfeltet og i kamper, sier fotballekspert Petter Veland til NTB.

Avisen Ouest France skriver videre at det er Real-trener Zinédine Zidane som skal ha pushet på for Rennes. En klubb den tidligere toppspilleren har sterke bånd til.

— Han har en link med rådgiveren til klubbpresidenten (Rolland Courbis) og den nåværende treneren (Christian Gourcuff), og hvis det stemmer at han har involvert seg såpass i overgangen, er det positive nyheter. Det inntrykket jeg og flere har er at Zidane er fornøyd med hva Ødegaard har prestert i løpet av halvannet år i Spania, og at de fortsatt har tro på han på langsiktig basis, mener La Liga-eksperten. (©NTB)