Heine hadde gull fra temporittet og sølv fra gaterittet tidligere i NM. Hun var den største favoritten og innfridde i det historiske rittet. TV 2 sendte den siste timen fra landeveisløpet søndag. Det var første gang et NM-ritt for kvinner på landevei ble sendt direkte på denne måten.

Heine som lå alene foran gjennom hele TV-sendingen, ble dermed som en aldri så liten TV-stjerne å regne, og nå håper rytteren som til daglig kjører for Team Hitec, at hun skal bli tatt ut til OL.

— Jeg håper at jeg fikk vist hvilken kapasitet jeg sitter inne med, slik at jeg kan bli tatt ut til Rio-OL. Der mener jeg en plassering blant de 12-15 beste er et realistisk mål, sa NM-vinneren til Procycling.no.

Heine var med i et veldig tidlig brudd i NM-rittet sammen med lagvenninnene fra Hitec, Miriam Bjørnsrud, Emilie Moberg og Thea Thorsen. Brynes Stine Borgli og CK Victorias Vibeke Dybwad var også.

Men ingen av dem tok sjansen på å følge Heine da hun rykket omtrent midtveis ut i løpet. Hun fikk et ganske stort forsprang i rundebaneløypa på 11,8 kilometer som ble kjørt ti ganger. (©NTB)