Under styremøtet i Kilden mandag, gikk styret blant annet gjennom økonomien for de to siste månedene.

Mens Kilden gikk med 9,1 millioner i overskudd i oktober, minker overskuddet til 8,1 millioner i november. Dette skyldes blant annet dårligere salg enn ventet til «Doktor Proktors Prompepulver».

Likevel ser det ut til at Kilden ender opp med 4,2 millioner i pluss ved utgangen av året.

6500 solgte billetter

Forestillingen hadde premiere 18. november, og har spilletid til 19. desember. Så langt er det solgt 6500 billetter av de 10.000 billettene som var lagt ute for salg. Når forestillingen er slutt satser Kilden på å ha solgt 7000 billetter. Det betyr likevel nesten en million i tapte inntekter. «Doktor Proktors Prompepulver» er en del av Kildens satsing for barn og unge.

— Jeg skulle veldig gjerne ønske at enda flere fikk se denne vakre og elleville forestillingen om uvanlige og varme vennskap. Tilbakemeldingene fra de som har kommet er utelukkende gode, men jeg forstår at tøffe tider kan gi utslag hos oss også. Vi spiller en uke til, og jeg krysser selvsagt fingrene for at de siste forestillingene fylles opp, skriver teatersjef Birgit Amalie Nilssen i en sms til Fædrelandsvennen.

Skuespiller Elias Holmen Sørensen i rollen som Bulle, 10-åringen som fløy til værs med Doktor Proktors prompepulver. Foto: Kristian Hole

Fornøyd

Styreleder Anne Carine Tanum ledet sitt siste styremøte mandag, og hadde følgende å si om årets økonomi:

— Vi landet på fire millioner, og det er bra. Det er all mulig grunn til å glede seg over dette. Dette er mitt siste styremøte. Det er ikke alle hus som styres like godt som Kilden, sa hun.

Selv om besøket til «Doktor Proktors prompepulver» ble dårligere enn ventet, ser likevel Kilden til å nå de budsjetterte 20 millionene i billettinntekter. Økonomidirektør Christian Jørgensen kunne informere om at «Orangutanga» solgte bedre enn ventet. Neste år er det ventet at musikalen «Sound of Music» vil gjøre et positivt utslag på billettinntektene.

Dyrere billetter

Stabs- og økonomidirektør Gunnar Thon Lossius informerte videre styret om budsjettet for 2016. Det budsjetteres med et positivt driftsresultat på 2 millioner kroner.

Regjeringens forslag til statsbudsjett gir en økning på 1,9 % i forhold til tilskuddet for 2015. Det antas at det ikke vil kompensere fullt ut for neste års lønns- og prisstigning, og vil derfor bety en liten innstramming i rammene for neste års budsjett.

Fra nyttår er det lagt opp til en liten økning i billettprisene. Kilden regner med en økt billettinntekt på 3,5 millioner kroner i 2016. Videre ventes det økte inntekter fra servering, mens sponsorinntektene nedjusteres.

Det tas ikke hensyn til den pågående momssaken i budsjettet for 2016. Styret ble informert om status i momssaken bak lukkede dører.