STAVANGER: Politiet bekrefter til NRK at det er funnet en lapp, men vil ikke kommentere lappen ytterligere.

Til Aftenbladetsier operasjonsleder Karstein Tendenes i Sør-Vest politidistrikt at lappen er håndskrevet og at den ble funnet i butikken i første etasje. Den lå oppå noen varer.

— Vi fikk melding om lappen klokka 18.10. Vi har vært på stedet og var enige i vurderingen Ikea tok om å stenge, sier Tendenes til Aftenbladet.

- Boom

Han ønsker ikke å si akkurat hva som sto på lappen.

— Jeg kan bekrefte at det sto «boom». Naturligvis sto det mer enn bare dette ene ordet i og med at dette ble vurdert som en trussel, men akkurat hva vil jeg ikke si på nåværende tidspunkt, sier operasjonslederen.

Varehuset stengte dørene halvannen time tidligere enn vanlig etter funnet av lappen. Politiet har vært på stedet og sikret området.

Tømmingen av Ikea forløp seg uten dramatikk. Ifølge en kilde Aftenbladet har vært i kontakt med, ble det opplyst over høyttaleranlegget at butikken stengte på grunn av en oppdatering av datasystemet. Meldingen gikk ut på at alle kunder måtte ha betalt sine varer innen klokka 20.30. ## Opplyste ikke om bombetrussel

Tendenes sier følgende om tømmingen:

— Det ble naturligvis ikke opplyst at den skyldtes en bombetrussel, sier operasjonslederen.

Politiet er nå i besittelse av den håndskrevne lappen.

— Den vil bli vurdert undersøkt av krimteknikere, sier Tendenes.

Beklager stengte dører

Hans Inge Skadberg, som er varehussjef på Ikea, håper politiet klarer å nøste opp i saken selv om det skulle vise seg å dreie seg om en dårlig spøk. I påvente av politiets utredning valgte Ikea å tømme varehuset for kunder og ansatte.

— Vi vil ikke sette verken kunder eller ansatte sin sikkerhet i fare. Vi går aldri på akkord med sikkerheten, sier Skadberg, som samtidig beklager at noen kunder kom til stengte dører tirsdag kveld.