Kaine var på forhånd navngitt som en av de mest aktuelle kandidatene. Han er tidligere guvernør fra Virginia, og er i dag medlem av utenrikskomiteen i Senatet, noe som gir ham verdifull utenrikspolitisk erfaring.

Clinton skrev i en Twitter-melding at hun hadde valgt Kaine som sin «running mate», hennes valg av visepresidentkandidat. Hun la til at han har viet sitt liv for å hjelpe andre.

— Jeg snakket nettopp med Hillary. Jeg er beæret som får stille til valg sammen med henne. Jeg kan knapt vente på å komme meg ut og drive valgkamp i Miami i morgen, svarte Kaine. Der skal de to for første gang drive valgkamp sammen.

Den spansktalende Kaine kan hjelpe Clinton med på sikre seg flere stemmer fra latinamerikanske velgere, i tillegg til at Virginia er en stat der det er reell kamp mellom partiene.

Trump-leiren, som for lengst har stemplet Clinton med tilnavnet «skurken Hillary» og konsekvent omtalte Ted Cruz som en løgner i nominasjonskampen, har allerede funnet et nedsettende navn på Kaine: Korrupte Kaine. (©NTB)