— Det er selvfølgelig gøy når man er med på slike ting at folk følger med, sier Thor Hushovd på telefon fra Monaco til Fædrelandsvennen.

2. januar var det premiere på den ney sesongen av «Mesternes Mester» på NRK. Det ble det mest sette programmet forrige uka, med 1.188.000 seere, skriver VG. Det utgjør en markedsandel på 66 prosent.

Det mest sette tv-programmet i Norge var til sammenligning VM i 94 da Norge møtte Mexico med 2.139.000 seere.

- Passer for alle

Hushovd tror programmet er så populært siden det har en gjennomgående god stemning:

— Det er folkelige øvelser og et feelgood-program. Dette passer for barn i helt ung alder til de eldre.

I første program skulle deltakerne se hvem som klarte å holde taket lengst. Foto: NRK

Søndag kveld skal deltakerne igjen i ilden. Der konkurrerer Thor Hushovd mot Anette Sagen, Jan Åge Fjørtoft, Roy Johansen, Anne Jahren, Vibeke Skofterud, Andreas Håtveit, Siri Eftedal Seland, Bjørn Maaseide og Ragnhild Gulbrandsen.

Programmet ble spilt inn i Monaco, der Thor Hushovd bor.

— Det var veldig hyggelig å få dem ned hit og vise dem rundt, sier han.

- Hvordan har det vært å være med i programmet?

— Det har vært hyggelig. Det kommer selvfølgelig an på gjengen man har vært sammen med.

- Beinhard konkurranse

- Hvor tøffe har konkurransene vært?

— Noen har vært i kategorien selskapslek, mens andre har vært så beintøffe at jeg måtte presse meg like hardt som da jeg var aktiv.

Mange er i god form. Det var tøff konkurranse hele veien

Hushovd tror at styrken hans i programmet er at han har drevet med en utholdende idrett, og at det ikke er så lenge siden han la opp. Han beskriver konkurransen fra de andre deltakerne som beinhard gjennom hele programmet.

— Mange er i god form. Det var tøff konkurranse hele veien.

- Hvorfor sa du ja til å delta?

— Man får mange forespørsler om å delta på ulike ting. Jeg gikk noen runder, og tenkte at det var hyggelig. Det var også gøy med Mesternes mester på hjemmebane i Monaco.

Liv Stoveland fra Lillesand deltar i Anno på NRK 1. Foto: NRK

Kjemper i AnnoMen Thor Hushovd er slettes ikke den eneste sørlendingen du kan følge på tv i vår.

På NRK1 kan du også følge Liv Stoveland fra Lillesand i «Anno». 14 deltakere skal reise tilbake i tid og leve i Fredrikstad anno 1721. Underveis skal de kjempe seg oppover den sosiale stigen.

— Den største utfordringen var mat. Vi hadde lite mat, og det var stort sett grønnsaker, egg og sild. Vi fikk bare kjøtt av og til. Dessuten måtte vi koke alt over bål. Det tok veldig lang tid, fortalte Stoveland til Fædrelandsvennen i forkant av premieren.

«Senkveld» drar på turné og sender direkte fra seks byer i Norge i løpet av januar. 22. januar besøker de Kilden.

— Vi har snakket lenge om at det hadde vært gøy å ta med «Senkveld» ut på veien, og nå fant vi ut at det var på tide. Vi gleder oss til å lage fest, sier Harald Rønneberg i en pressemelding fra TV 2. ## Ny runde med Idol

Det blir ny runde med «Idol» denne våren. 27 januar ser vi Patrick Åteigen fra Vennesla sin audition. TV2 kan informere om at flere sørlendinger blir å se i programmet denne våren.

På FEM kommer en ny sesong av «Unge Mødre». Der treffer vi blant andre 17 år gamle Freyja Oskarsdottir fra Vennesla. I sesong 11 av serien kunne vi følge islandske Freyja ble gravid som 15-åring, mens hun gikk siste året på ungdomsskolen. I sesong 12 prøver hun å fullføre videregående som alenemamma.

På samme kanal blir det også en ny runde med «Kakekrigen». Der skal Lise Blom fra Lindesnes delta.

Janne Formoe er aktuell med en ny sesong av Neste sommer på TVNorge. Foto: Bendik Stalheim Møller

På TVNorge blir det en ny sesong av «Barneavdelingen», en doku-serie fra Oslo universitetssykehus. Denne våren kan vi følge to familier fra Aust-Agder i serien.Men det er ikke bare i reality vi ser sørlendinger. Dag Otto Lauritzen er aktuell med en ny sesong av spørreprogrammet «Huskestue» sammen med Kristian Ødegård. Det er sesongpremiere 10. januar.

Janne Formoe er aktuell med en ny sesong av «Neste sommer» på TVNorge i vår.