LINDESNES: Klokken 01.55 natt til mandag kunne vegtrafikksentralen melde at E39 ved rundkjøringen etter Fardalsbakken var åpnet for trafikk. Da hadde opprydningsarbeidet etter trailervelten pågått i nesten sju opg en halv time.

17.30 fikk politiet melding om at et vogntog har veltet i rundkjøringa på toppen av ved Fardalsbakken, vest for Vigeland.

39 ble stengt umiddelbart, og like etterpå ble det skiltet omkjøring om fylkesvei 437 forbi Fardal, som er gamle E 39. SISTE: Klokken 23.55 opplyste Vegtrafikksentralen at veien fortsatt er stengt. Opprydningsarbeidet pågår for fullt.

19-åringen som kjørte lastebilen var uoppmerksom på rundkjøringa og skal ha hatt for høy fart da han kom inn i den. Foto: Sigbjørn Utland

Ved 18.30-tiden sa politiets innsatsleder Knut Ås at trafikken fløt fint på gamleveien. Mesta og Viking er på stedet.— De jobber med berging av vogntoget og opprydning av Leca-kuler. Vi vet fortsatt ikke hvor lang tid det kommer til å ta. Å fjerne alle de små kulene tar lang tid, sier trafikkoperatør Arne Kleiv ved Vegtrafikksentralen for Sør-Norge til Fædrelandsvennen klokken 20.30. ## Mann (19) fratatt førerkortet

Sjåføren av vogntoget, en mann på 19 år, kom uskadet fra hendelsen. Han kjørte i vestgående retning da uhellet skjedde.

Sjåføren fikk førerkortet beslaglagt etter velten. Foto: Sigbjørn Utland

— Han har forklart at han var uoppmerksom på skiltinga, og har nok derfor hatt for høy fart inn i rundkjøringa, sier Ås.

Lastet med Leca-kuler

Leca-kulene som var lastet på vogntoget ligger spredt over hele veibanen og i rundkjøringa.

— Bilberger og entreprenør er på vei for å rydde veien for Leca-kuler, opplyser Ugland.

Lastebilen veltet ut av rundkjøringa, mens hengeren veltet innover. Dermed er det Leca-kuler i halve rundkjøringa etter uhellet.

Veltet helt over

Fædrelandsvennen snakket med en mann som kjørte forbi like etter velten skjedde.

- Politiet sto og stengte veien da jeg kjørte forbi. Lastebilen hadde veltet helt over på siden, forteller vitnet.

Har du bilder, video eller andre tips om hendelsen? Kontakt oss på telefon 03811 eller nyheter@fvn.no!

Vogntoget veltet ved 17.30-tiden tirsdag ettermiddag. Foto: 03811-tipser