Overgrepene skjedde natt til fredag 20. juni i år. 25-åringen ble da sendt til sykehus etter å ha blitt slått ned i Kristiansand sentrum. Etter eget utsagn hadde han styrtet sju halvlitere før han dro ut på byen og drakk mer.

Etter innleggelsen oppdaget 25-åringen at det var flere kvinner til stede på samme rom. Han befølte deretter en av kvinnene slik at hun våknet. Etter å ha sagt unnskyld gikk han bort til en annen kvinne, som han også befølte. Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett var politiets ankomst til sykehuset det eneste han husket etter dette.

— Han er veldig lei seg for det som skjedde og beklager overfor kvinnene, sier 25-åringens forsvarer, Svein Kjetil Stallemo til Fædrelandsvennen.

- Tilfreds med dommen

25-åringen møtte som tiltalt i Kristiansand tingrett 16. desember. Han erkjente straffskyld for overgrepene og saken mot ham ble gjennomført som en tilståelsessak. Ifølge Stallemo godtar 25-åringen straffen på 60 dagers fengsel.

— Han er tilfreds med dommen og kommer til å godta den. Han er blitt hørt både når det gjelder straffens lengde og erstatningskravene, sier Stallemo.

25-åringen slapp å betale erstatning til kvinnene, slik bistandsadvokaten la ned påstand om. Årsaken er at tingretten kom fram til at kravene ikke var «utvilsomme».

Begge kvinnene har blitt avhørt om hendelsen, men slapp å vitne i tingretten ettersom straffesaken gikk som en tilståelsessak. Dersom 25-åringen ikke hadde tilstått ville straffen ha blitt 90 dagers fengsel.

- En alvorlig sak

Sørlandet sykehus karakteriserte saken som alvorlig da Fædrelandsvennen omtalte hendelsen i sommer

— Vi ser alvorlig på det som har skjedd og beklager overfor de involverte, skrev informasjonssjef Rune Nesdal Jonassen ved Sørlandet sykehus i en e-post til Fædrelandsvenn.

Kristiansand tingrett har sin dom lagt vekt på at 25-åringen har krenket to tilfeldig valgte kvinner på et offentlig sykehus hvor pasientene skal kunne føle seg trygge.

«Siktede har også begått seksuelle handlinger mot en av de fornærmede mens hun sov og ikke hadde mulighet til å motsette seg handlingen. For den andre kvinnen gjelder også at siktede trodde hun sov», heter det i dommen.

- En stor påkjenning

Ifølge bistandsadvokat Monica Haugedal har saken vært en stor belastning for hennes klient.

— Saken har vært en stor påkjenning for henne, sier Haugedal, som representerte kvinnen som sov.

Før rettsssaken ba kvinnenes bistandsadvokater om at siktelsen ble endret til forsøk på voldtekt, men dette ble avvist.

— Vi var uenig i siktelsen, men ble ikke hørt. Når siktelsen ble som den ble er det ikke noe å si på dommen, sier Haugedal.