Spørsmålet om rettens habilitet var tema da partene møttes i Høyesterett fredag. Kun fem dommere i landets øverste domstol er ansatt etter 2011 — og det er disse som skal ta stilling til spørsmålet om habilitet.

— Det er klokt av Høyesterett å ta stilling til habilitetsspørsmålet når det kan reises for 15 av rettens dommere. Mye tyder jo på at de kan ha et habilitetsspørsmål, all den tid de er i samme situasjon som meg, sa Hagen til NTB få minutter før retten ble satt fredag.

Den tidligere Frp-formannen la ettertrykkelig til at han anser at svært mange andre pensjonister også er «blitt lurt» av pensjonsreformen i 2011. Reformen førte til at stortingsrepresentanter - og dommere i Høyesterett - ikke lenger var sikret en pensjon tilsvarende 66 prosent av stortingslønnen. I stedet blir pensjonen regulert i takt med den allmenne lønnsøkningen, minus 0,75 prosent.

Hagen mener det er i strid med Grunnloven at han ble omfattet av denne endringen, siden han ble pensjonist i 2010 - altså før Stortingets vedtak. (©NTB)